Gotovo je - Rafael Nadal potvrdio: Odlazim u penziju na kraju sezone

Španski teniser Rafael Nadal objavio je da je odlučio da na kraju sezone završi igračku karijeru

Legendarni Španac se oglasio video porukom na društvenim mrežama i objavio da će igračku karijeru završiti na Finalnom turniru Dejvis kupa.

"Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim", napisao je Nadal.

Finalni turnir Dejvis kupa biće odigran od 19. do 24. novembra u Malagi, a Španija se tamo plasirala među osam najboljih selekcija sveta.

Svetski mediji podsećaju da je jedino Novak Đoković od "velike trojke" nastavio sa aktivnim igranjem tenisa. Švajcarac Rodžer Federer se povukao pre dve godine iz tenisa, a sada će mu se u tome uskoro pridružiti i osvajač 22 grend slem trofeja, 36 masters titula, kao i vlasnik olimpijskog zlata u singlu 2008. i dublu 2016. godine.

U karijeri koja je otpočela još 2001. godine, Nadal je osvojio ukupno 92 trofeja, a najviše će se pamtiti njegovih 14 titula na Rolan Garosu. Uz to, osvojio je i četiri Ju-Es opena, dva Australijan opena i dva Vimbldona.

Uz to je bio osvajač Dejvis kupa sa selekcijom Španije čak četiri puta. Na prvom mestu ATP liste proveo je 209 nedelja.