"Orlovi" u Nišu, Srbija spremna za Švajcarce

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je iz Stare Pazove u Niš, gde će trenirati i boraviti do utakmice sa Švajcarskom u Leskovcu

"Orlovi" će na stadionu "Dubočica" u Leskovcu dočekati ekipu Švajcarske.

Reprezentacija Srbije će u subotu od 20 i 45 igrati meč trećeg kola grupe A4 Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković pohvalno je pričao o protivniku.

"Imamo dve teške i važne utakmice - Švajcarska i Španija. U A diviziji nema lakih utakmica, Švajcarska je solidna ekipa, kada to kažem, mislim da imaju kontinuitet i da su kompaktni, imaju kvalitete koji su potrebni - tehnika, brzina, shvatanje modernog fudbala. Ima kvalitetnih igrača, Džaka je veliki igrač, od koga zavisi ritam igre švajcarske ekipe, potom Frojler u sredini terena, imamo Embola, Ridera, Vargasa nema zbog povrede. Verujem da će Endoj doći na tu poziciju, od Abišera, Akanđija... Nema Zomera, ali tu je Kobel koji brani za Dortmund."

"Imaju tri-četiri promene, neki su se oprostili, kao Zomer ili Šer, ali je to kvalitetna ekipa, dodatno smo sa stručnim štabom gledali taj njihov meč sa Danskom. Ne govorim to slučajno, to je kompaktna ekipa koja svakom može da napravi problem", rekao je Stojković.

Srbija u meč ulazi sa bodom iz prva dva kola, Švajcarska je poražena u oba meča.

Dve prvoplasirane selekcije iz grupe će u četvrtfinale Lige nacija A, trećeplasirana će u baraž za opstanak, dok će poslednjeplasirana direktno u Ligu nacija B.