Mitrović objasnio: Niko ne bojkotuje Srbiju, vidite koliko sam dao za reprezentaciju

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović demantovao je priče o tome da je u septembarskom okupljanju "orlova" bilo bojkota selektora Dragana Stojkovića

Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima je istakao da ne želi nikom da se pravda, jer svi mogu da vide koliko je okupljanja propustio otkad je član državnog tima i koliko je dao reprezentaciji.

"Ja razumem da novine i televizija svašta pričaju, svašta se danas prodaje zbog klikova. Ne želim nikome da se pravdam, znam ko sam, šta sam, koliko sam dao sebe reprezentaciji, meni je bitno da selektor i navijači to znaju. Tu sam i hoću da pomognem ekipi i svi želimo da pobedimo", rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Leskovcu pred subotnji meč protiv Švajcarske.

Mitrović je u 94 meča za "orlove" postigao 58 golova, a on ističe da je svestan kvaliteta rivala.

"Imamo iskustva sa Švajcarcima, i njima su se oprostili neki igrači. Utakmica kao i svaka druga, jako teška, imaju dobre pojedince i trenera, što su i pokazali i na Evropskom prvenstvu. Bilo bi dobro da dobijemo utakmicu, a ako dođe i gol bilo bi perfektno. Najbitnije je da igramo dobro, ako igramo tako, mislim da će golovi doći", istakao je Mitrović.

Kapiten "orlova" nije igrao protiv Španije u septembru, ali je rekao da je taj meč primer zajedništva ekipe.

"Bila je to taktički fenomenalna utakmica, možda je falilo malo sreće pa da pobedimo. Imali smo kompaktnu odbranu, a iz svake kontre smo bili opasni, visio je gol u vazduhu. Takav meč nam daje podstrek za budućnost, svi su očekivali da primimo tri ili 4 gola, ali smo pokazali jednu sliku kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek i slika kako bi trebalo da igramo u narednom periodu", zaključio je Mitrović.