Đoković: Siner je favorit u finalu, došao sam da se borim za 100. titulu u karijeri

Novak Đoković pohvalio protivnika u polufinalu i rekao da je zacrtao da se Šangaju bori za 100. titulu u karijeri, makar i protiv najboljeg na svetu

Novak je posle velike borbe savladao Tejlora Frica i plasirao se u finale Mastersa u Šangaju.

"Uvek ovakve bitke izvuku mnogo iz mene, pogotovo u završnici turnira. U ovoj fazi moje karijere moram da se oporavim. Nije lako, imao sam problema na terenu i juče i danas, fizičke prirode, ali sam uspeo da ih preprodim", rekao je Novak posle meča.

Najbolji teniser u istoriji pohvlio je igru svog rivala.

"Bio je ovo veliki test, Tejlor je u odličnoj formi. Igra u formi života, igrao je finale grend slema - igra zaista dobro na ovoj podlozi. Servira sjajno i znao sam da će biti veliki test za mene. Nisam želeo da idem u treći set, jako mi je drago što se završilo u dva", iskren je bio Đoković.

Novak je poslednji meč u Šangaju igrao 2019. godine, kada je u četvrfinalu izgubio od Stefanosa Cicipasa.

"Došao sam u Šangaj posle pet godina, nisam igrao i Kini. Ovo je mesto gde sam imao mnogo uspeha - mnogo titula, velike borbe, sjajne predstave... Više puta sam rekao da je podrška koju dobijam ovde fenomenalna i zahvalan sam na energiji koja me tera da idem dalje. Došao sam sa vizijom da stignem do finala i borim se za 100. titulu. Igraću protiv najboljeg na svetu i videćemo šta će da se desi. On je favorit, ali nadam se najboljem", završio je Đoković.

Finale Mastersa u Šangaju na programu je u nedelju od 10.30 po srednjoevropskom vremenu.