Sport

Obradović pričao o povredama i Vašingtonu: Hvala igračima na ozbiljnosti

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je da su crno-beli imali problema sa povredama košarkaša uoči meča sa Studentskim centrom u Podgorici
Obradović pričao o povredama i Vašingtonu: Hvala igračima na ozbiljnostiGetty © Angel Martinez/Euroleague Basketball

Partizan je u Podgorici pobedio Studentski centar rezultatom 80:60 u meču četvrtog kola regionalne ABA lige, a Obradović je podsetio da je Partizan pre nešto manje od dva dana igrao meč sa Realom u Evroligi.

"Imali smo prilično problema, sinoćnji trening se sveo na to da postavljamo utakmicu bez ikakvog trčanja, malo šutiranja, kao i ponavljanja nekih stvari. Brendon Dejvis je imao velike probleme, takođe i Vanja Marinković i plus Tajrik Džons, koji večeras nije igrao zbog povrede. Nadamo se da nije ništa ozbiljno", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Trener Partizana je posebno pohvalio Sterlinga Brauna, koji je igrao bolestan.

"Braun je juče ostao u sobi ceo dan, bio je bolestan. Danas se osetio bolje i na sopstveno insistiranje tražio je da bude u timu. Hvala svim igračima za ozbiljnost, ali specijalno ovoj četvorici, koji su imali probleme. To je nešto što nas čeka, s obzirom na ovaj ritam utakmica. Moramo da brinemo o zdravlju igrača. Ritam je takav, kakav i biće potrebno svi da daju maksimalni doprinos", dodao je trener Partizana.

Obradović je potom pohvalio košarkaše Studentskog centra.

"Čestitam kolegi Petru Mijoviću. Radi sjajan posao sa mladom ekipom koja igra veoma dobru košarku. Mlada ekipa, koja ima lepe ideje i igraju dobru košarku. Lepa utakmica", naveo je Obradović.

Prvi strateg crno-belih je istakao da je prezadovoljan ponašanjem igrača.

"Izuzetno sam zadovoljan, mislim da imamo odličnu atmosferu i veliku želju i od toga sve počinje i završava se. Proces je da se neke stvari uigraju. Večeras je bilo dobrih stvari, ali onih na kojima insistiramo. Vodimo računa o svih 12 igrača, ali o ovim mlađima", rekao je trener Partizana, koji je dodao da se Ajzea Majk još nije oporavio od povrede.

Obradović je potvrdio da se Dvejn Vašington vratio u Partizan.

"Bio je sa nama u Madridu i vratio se s ekipom u Beograd, sada moramo da ga registrujemo, da ponovo bude naš igrač. Nadam se da biti u konkurenciji za tim naredne sedmice", zaključio je Obradović.

image