Đoković ostao bez 100. titule - nestvarni Siner je njegova noćna mora

Novak Đoković nije uspeo da ostvari veliki jubilej u svojoj prebogatoj karijeri, pošto je izvanredni Janik Siner uspeo da i treći put zaredom, a četvrti u poslednjih pet međusobnih duela, savlada srpskog tenisera

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je finale mastersa u Šangaju, Janik Siner je savladao Srbina rezultatom 2:0 (7:6(7:4), 6:3) za sat i 39 minuta.

Nijedan teniser nije imao nijednu brejk priliku u prvom setu, pa se igrao taj-brejk. U njemu je Siner bio mnogo bolji, poveo je 4:0, pa 6:3, nije iskoristio prvu, ali jeste drugu set loptu i rezultatom 7:4 osvojio prvi set.

U drugom setu Siner kod vođstva 2:1 pravi brejk i to mu je bilo dovoljno da meč privede kraju pošto Đoković nije stigao do nijedne brejk lopte u celom meču.

Đoković u Šangaju nije uspeo da osvoji jubilarnu 100. titulu u karijeri, a novu priliku za to imaće na mastersu u Parizu koji počinje 26. oktobra.

Ipak, još uvek nije poznato hoće li Novak nastupiti u prestonici Francuske, tamo gde je pre par meseci postao olimpijski šampion.

13. okt 2024 • 12:18

Janik Siner je šampion Šangaja - 7:6, 6:3!

Prvi teniser sveta savladao je Novaka Đokovića i potvrdio da je bez sumnje najbolji igrač planete u ovom trenutku.

Sa druge strane, Srbin nije uspeo da parira fenomenalnom Italijanu, koji je servirao kao u transu. Jednostavno je Siner bio na previsokom nivou od prvog do poslednjeg poena i to Novak nije mogao da isprati.

Đoković smanjuje na 3:5

Laki gemovi na obe strane, Novak uspeva da osvoji svoj servis gem, ali u narednom mora da napravi brejk. U suprotnom, meč će biti gotov.

Siner servira za pobedu.

Novak smanjuje na 2:4

Uspeva sada Novak da osvoji svoj servis gem, ali će u narednom morati da pokuša da nekako stigne makar za početak do brejk lopte, jer i dalje nije imao nijednu na servis sjajnog Italijana.

Evo prvog brejka - Siner ide ka pobedu

Siner je dobio prvi set, a sada i u drugom vodi 3:1, pošto je uspeo da napravi prvi brejk na meču. Jeste Đoković as udarcem spasio prvu od dve brejk lopte, ali je u drugoj Italijan pogodio fenomenalan viner iz trka.

To znači da je sada prvi teniser sveta još bliži trijumfu i osvajanju nove velike titule ove sezone.

Opao je ritam - 6:7, 1:2

Siner održava prednost na startu drugog seta. I dalje nismo videli nijedan brejk, nijednu brejk loptu, ali jeste primetan pad tempa na početku drugog seta.

Ako servisi ne reše stvar, onda uglavnom sledi neka od neiznuđenih grešaka, daleko češće nego u prvom setu.

Prvi set - Janik Siner 7:6!

Novak je popustio u taj-brejku, naročito na servis. Izgubio je prva dva poena na svoj servis, pa je Siner lako stigao do 4:0.

Ništa nije funkcionisalo baš kao što je bilo potrebno, pa je Italijan taj koji je sada na set od osvajanja titule u Šangaju - 7:4 u taj-brejku za Sinera!

Idemo u taj-brejk - 6:6!

Rezultat je 6:6, Siner je odlično odservirao prethodni gem.

Đoković savršeno servira - 6:5

Šteta što Novak nije uspeo više od 0:30 na rezultatu 4:5 i servisu Sinera. Italijan je potom odservirao savršeno i uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije.

Ipak, sada će ponovo morati da servira za ostanak u prvom setu, jer je Novak i treći put zaredom odservirao gem bez izgubljenog poena. Siner je osvojio tek jedan poen na Srbinov servis u poslednja četiri gema.

Sve po starom - 5:4

Opet serveri dominiraju, a još jednom Novak u svom servis gemu ne gubi nijedan poen. Izuzetan nivo servisa održava, i sada će Siner morati da servira za ostanak u prvom setu.

4:3 Đoković

Siner je izjednačio sigurnim servis gemom na 3:3, ali je Novak potom osvojio gotovo savršen - samo je pet udaraca zabeležio u četiri poena, pošto je čak tri osvojio perfektnim servisima.

Za sada na preko 80% ubačenog prvog servisa, što Italijanu daleko otežava posao na riternu.

I dalje bez brejkova - 3:2 Đoković

I ovog puta je Novak imao dosta kratkih i lakih poena zahvaljujući odličnim servisima.

U gemu pre toga, Siner je bio u potencijalno nezgodnoj situaciji na 30:30, ali je uspeo da potom sve iskontroliše u svoju korist.

Sjajni servisi Novaka - 2:1

Siner je lako izjednačio svojim servis gemom, a onda poveo i 0:30 na servis rivala. Ipak, u tom trenutku su usledili sjajni Đokovićevi servisi - prvo viner, onda as, a potom i još jedan servis viner.

Dobar početak - 1:0 Đoković

Đoković vodi 1:0, siguran na svom servisu. Uglavnom je poene osvajao posle dužih razmena, samo je poslednji poen stigao posle servis vinera.

Počinje meč

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Siner muči Novaka

U međusobnim duelima je 4:3 za Đokovića, ali Siner ima 3:1 u poslednja četiri meča. Italijan ga je savladao i u Dejvis kupu i na Australijan openu, na Novakovim omiljenim takmičenjima.

Da vidimo može li najbolji svih vremena da danas uzvrati udarac.