Jokić kakvog niste videli - u hokejaškom dresu, predaje tuđu MVP nagradu

Najbolji košarkaš sveta je imao čast da uruči veliko priznanje prvoj zvezdi Denver avalanša, hokejaškog tima

Srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je tri puta poneo titulu najkorisnijeg igrača (MVP), nikada nije delovao previše uzbuđeno zbog toga što je bio u centru pažnje.

Međutim, u subotu uveče je imao zanimljivu obavezu koja ga je posebno obradovala - dobio je čast da uruči MVP nagradu izvanrednom hokejašu Nejtanu Mekinonu, glavnoj zvezdi tima Kolorado Avalanš.

Iako je Mekinon već primio ovo priznanje prošle godine u Las Vegasu, sada su navijači u Denveru dobili priliku da vide dvojicu svojih sportskih heroja na istom mestu, ali ovoga puta na ledu. Jokićev osmeh tokom ceremonije jasno je pokazao koliko je uživao u tom trenutku.

Za ovu posebnu priliku, Jokić se pripremio tako što je obukao dres Avalanša, a interesantno je da je zajedno sa svojom kćerkom Ognjenom već prisustvovao nekoliko njihovih utakmica.

Takođe, ova situacija je značajna jer je Denver prvi američki grad još od 1989. godine koji u isto vreme ima dva MVP igrača – jednog u hokeju, a drugog u košarci. Poslednji put kada se to dogodilo, nosioci ove prestižne titule bili su košarkaš Medžik Džonson i hokejaš Vejn Grecki u Los Anđelesu.

Vredno je napomenuti da je Jokić, pored titula najkorisnijeg igrača koje je osvajao 2021, 2022. i 2024. godine, prošle godine osvojio i NBA ligu sa Denverom.