Jokić je dobio trofej "Majkl Džordan", ali ga je umalo zaboravio u svlačionici – zbog mame!

Trofej koji nosi ime po najvećem košarkašu svih vremena završio je u rukama Nikole Jokića, ali ga je on umalo zaboravio u svlačionici

Nikola Jokić dobio je trofej nazvan po legendarnom Majklu Džordanu, koji se od ove sezone daje najkorisnijem igraču u regularnom delu sezone NBA lige.

Prvi put u istoriji trofej sa imenom "njegovog letećeg visočanstva" završio je u rukama srpskog reprezentativca i superstara Denvera.

Jokić je dvostruki uzastopni MVP, što znači da mu je pripao poslednji trofej nazvan po Morisu Podolofu, ali i prvi nazvan po čuvenom Majklu Džordanu. Takođe, dobio je i unikatni napravljen samo za 75-godišnjicu NBA lige.

Nakon utakmice Nagetsa i Vizardsa trofej mu je uručio trener Majk Meloun.

"Ovo je nagrada za dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige, naravno za Nikolu Jokića. Prvi put se dodeljuje trofej sa imenom Majkla Džordana", rekao je Meloun.

Trofej je visok oko 60 centimetara (23,6 inča), a težak oko 10,7 kilograma (23,6 funti), u čemu se lako može pronaći simbolika – 23 predstavlja broj koji je Džordan nosio na dresu tokom većeg dela NBA karijere, dok broj šest predstavlja titule koje je osvojio.

"Bila mi je velika radost uručiti mu trofej, ali i radost za sve igrače, i prilika da mu pruže ljubav", dodao je trener Denvera.

Međutim, kako američki mediji prenose, malo je `falilo da Nikola vredan dar zaboravi u svlačionici. Ostao mu je na sedištu, a razlog je žurba da stigne kući, jer za praznike dolazi njegova majka iz Srbije.

Intimnu svečanost u svlačionici momak iz Sombora je najavio spektakularnom partijom protiv Vašingtona, u kojoj je postigao 43 poena, uz čak 85% šuta iz igre.

"Otvarao sam se, momci su me pronalazili... Ne mogu reći da su sve bila polaganja, ali bio sam tu", prokomentarisao je Jokić.

Denver je postigao čak 98 poena iz reketa, što je drugi najbolji učinak u istoriji NBA lige.

"Nismo pogađali sa distance, zato smo morali da napadamo reket. Nedostajalo im je nekoliko važnih i krupnih igrača, što smo mi iskoristili", zaključio je srpski košarkaš.

Podsetimo, nagrade NBA lige nazvane su po još nekim legendama ovog sporta.

Prvi vlasnik trofeja "Hakim Olajdžuvon" biće Markus Smart iz Bostona, kao najbolji odbrambeni igrač, trofej "Vilt Čembrlejn" dobiće najbolji početnik Skoti Barns.

Najbolji šesti igrač Tajler Hiro dobiće "Džona Havličeka", a igrač koji je najviše napredovao postaće vlasnik trofeja "Džordž Majkan".

Nova nagrada, nazvana po Džeriju Vestu, pripašće najboljem "klač" igraču.