Sport

Novak izgubio pa se obratio Federeru: Voleo bih da si ti bio ovde na terenu

Posle poraza, Đoković je bio pun pohvala za svog rivala Janika Sinera
Novak izgubio pa se obratio Federeru: Voleo bih da si ti bio ovde na terenuGetty © VCG / Contributor

Novak Đoković nije uspeo da stigne do 100. titule u karijeri, pošto je u finalu mastersa u Šangaju izgubio od Janika Sinera 7:6, 6:3.

Prvi teniser sveta je odigrao fenomenalan meč i tako po treći put zaredom savladao Srbina, što niko nije uradio još od Rafaela Nadala 2013. godine.

Posle meča, najbolji teniser svih vremena prihvatio je da je Italijan ovog puta jednostavno bio bolji njega.

"Pre svega, zahvalnost navijačima zbog podrške. Neverovatni su i među najstrastvenijim na svetu. Čekaju nas ispred hotela svakog dana, mnogo ljubavi dobijam od njih. Zadovoljstvo je biti u Šangaju ponovo. Imao sam mnogo uspeha u Kini i nisam ovde igrao pet godina, tako da sam srećan da sam se vratio ove godine", počeo je Đoković.

"Čestitke Janiku na pobedi, bio je prebrz i prejak za mene. Imao je izuzetnu godinu. Čestitke Janikovom timu, odlična nedelja za vas, znam neke momke tamo. Takođe, lepo je videti Rodžera (Federera). Nisam navikao da vidim tebe na tribinama, voleo bih da si ovde na terenu da igramo. Verovatno prvi put igram pred tobom, tako da sam imao dodatni pritisak. Hvala i tebi i Karlosu (Alkarazu) što ste bili ovde", rekao je osvajač 24 grend slem trofeja, pre nego što je sve sumirao.

"Moj tim... Ove nedelje smo malobrojni, ali hvala Klaudiju i Karlosu na sjajnom naporu ove nedelje. Na kraju, hvala organizatorima, ovo je istorijski jedan od najboljih turnira iz serije ATP 1000 i hvala vam što se ovde osećamo tako posebnim", rekao je Đoković.

image