Jokić posle Srbije postao još bolji: Vratio se u NBA i pokazao moć - umalo tripl-dabl!

Srpski košarkaš Nikola Jokić imao je naporan, ali izuzetno uspešan period sa reprezentacijom Srbije tokom leta, osvojivši bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a takve partije prenosi i na pripreme za novu sezonu

Da mu to nije oduzelo snagu pokazao je i u novoj pripremnoj utakmici Denvera pred početak NBA sezone, pošto je za samo 30 minuta na parketu bio nadomak "tripl-dabl" učinka u porazu od Finiksa na svom parketu.

Sansi su savladali Nagetse 118:114, ali mnogo značajnije za sve u Denveru jeste Jokićeva već sada odlična forma. Srbina je ostvario učinak od 21 poena, 14 skokova i devet asistencija, pa mu je tako samo jedno dodavanje nedostajalo za "tripl-dabl".

Trener Majkl Meloun može biti zadovoljan jer Jokić nije preterano trošio energiju, iako je šutirao impresivno – pogodio je devet od 16 šuteva. Deluje kao da je ovo za njega samo još jedan "dan na poslu", iako je u neku ruku još uvek na odmoru.

Pored Jokića, Porter i Strouter su postigli po 21 poen, dok su dvocifren učinak imali i Gordon, K. Braun i Nađi. Rasel Vestbruk je zabeležio devet poena i šest asistencija, dok je Dario Šarić pokazao da može biti vrlo koristan sa svojih šest poena i isto toliko skokova.

Ono što može da izazove zabrinutost jeste učinak Džamala Mareja, koji je postigao samo dva poena uz tri skoka i tri asistencije, pogodivši tek jedan od šest šuteva.