Novaka čeka odluka godine - ide li u Pariz i Torino? Za sada je OK, ali i drugi se pitaju

Novak Đoković zadržao je četvrtu poziciju na ATP listi nakon plasmana u finale mastersa u Šangaju, a ukupno šestu u ATP trci, koja je presudna u borbi za odlazak na Završni turnir. Međutim, planovi Srbina za sam finiš sezone i dalje nisu poznati

On sada ima 6.210 bodova, 650 više nego prošle sedmice, pošto je u finalu turnira u Kini izgubio od Janika Sinera, na takmičenju koje je prošle godine propustio.

Upravo je Siner uvećao svoju prednost na vrhu rang liste sa 11.920 bodova, čak 4.800 bodova više od Karlosa Alkaraza. Trećeplasirani je Aleksander Zverev sa 6.795 bodova, dok je iza Đokovića na petom mestu Danil Medvedev sa 5.530 bodova.

U top 10 su još i Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Kasper Rud, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov. No, posebno je zanimljiva situacija u trci za Završni masters u Torinu.

Tamo će otići osmorica najboljih u 2024. godini, a Novak se posle Šangaja popeo na šestu poziciju. On ima 605 bodova više od prvog igrača "ispod crte", devetoplasiranog De Minora.

Uskoro će se igrati i poslednji masters u sezoni u Parizu, a još uvek nije poznato hoće li se Đoković tamo pojaviti. Ukoliko to ne uradi, rizikuje da ostane bez plasmana na Završni turnir u Torinu, koji je prošle sezone dominantno osvojio.

Uz to, svi igrači koji su odmah iza Đokovića u ATP trci ove sedmice će igrati na turnirima u Stokholmu i Antverpenu, gde će pokušati da osvoje bodove i primaknu se Srbinu u borbi za plasman među osam najboljih na kraju sezone.

Posle mastersa u Parizu, takvu priliku će igrači imati i na manjim turnirima u Beogradu i Lilu, koji se održavaju baš pred Završni turnir u Torinu.

Novak je već izjavljivao da još uvek nema jasan plan za kraj sezone, da ne zna koje će turnire igrati protiv Šangaja, pa ostaje da se vidi da li ćemo gledati u Parizu i Torinu. Po svemu viđenom u Šangaju, i tamo bi mogao da se bori za trofeje i taj jubilarni 100. pehar u karijeri.