Sport

I Kirjos ima svoje snove: Želim grend slem titulu pre nego završim karijeru

Australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da mu je glavni cilj osvajanje grend slem titule, nakon duže pauze usled povrede
I Kirjos ima svoje snove: Želim grend slem titulu pre nego završim karijeruGetty © Julian Finney / Staff

Kirjos nije odigrao zvanični meč još od prošlog juna kada je nastupao u Štutgartu, ali i dalje teži tome da osvoji prestižni trofej pre završetka karijere.

"Vraćam se na teren jer me nešto i dalje veže za ovaj sport. Savladao sam gotovo sve protivnike s kojima sam se susreo, igrao sam finale grend slema, osvojio sam jedan u konkurenciji parova, osvojio sam brojne titule i zaradio novac. Međutim, sada mi je najvažniji cilj da osvojim grend slem trofej. Mislim da je to jedini način da ućutkam kritičare. To će biti moja najveća motivacija", izjavio je Kirjos za Kod Sports.

Australijanac bi se mogao vratiti na teren u decembru, kroz učešće u Svetskoj teniskoj ligi.

Njegov rang na ATP listi je varirao tokom karijere, a najbolji plasman dostigao je 2016. godine kada je bio 13. Međutim, nedostatak doslednosti i problemi sa povredama sprečili su ga da kontinuirano bude u trci za titule.

Podsetimo, u julu 2022. godine, Kirjos je nastupio u finalu Vimbldona, gde je poražen od Novaka Đokovića.

"Daleko od toga da je moja karijera gotova. Ulazim u njenu završnicu, ali verujem da imam još godinu ili dve ispred sebe... Osećam se odlično. Treniram tri sata dnevno, ručni zglob je u potpunosti zalečen posle operacije i veoma sam motivisan", dodao je 29-godišnji teniser.

Kirjos je takođe nagovestio da možda neće nastaviti karijeru u tridesetim godinama, poput Rafaela Nadala, koji je najavio povlačenje krajem godine, ili Novaka Đokovića, koji sa 37 godina i dalje osvaja titule.

"Ne volim da razmišljam o penziji, ali sam svestan da se ona bliži. Verujem da to neće biti lako", zaključio je Kirjos.

image