Stojković pred Španiju: Isto kao u Beogradu? Može i drugačije...

Dragan Stojković Piksi nije siguran kako će izgledati utakmica Srbije i Španije, zbog brojnih kadrovskih problema na obe strane

Srbija u utorak od 20.45 gostuje evropskom šampionu, protiv kojeg je na startu takmičenja odigrala odličnu utakmicu - bez golova - u Beogradu.

"Ne znam da li nas očekuje slična ili ista utakmica kao u Beogradu. To zavisi od mnogo faktora, ali može da se igra i drugačije, u drugom sistemu, sa drugim zamislima", rekao je selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi.

Selektor "orlova" kaže da je Španija ekipa koja može da dominira u posedu protiv svakog tima.

"Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika. To se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svake ekipe."

Isto tako, tu se negde i otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji dosta visoko i u kontranapadima budete izuzetno opasni, naglasio je Stojković.

"Možete da igrate i drugačije protiv Španije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom da mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema. Ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, onda ćete znati o čemu govorim", poručio je Stojković.

Srbija je u Španiju stigla nakon velike pobede nad Švajcarskom (2:0) koja je ulila samopouzdanje "orlovima".

"Mnogo nam je značila pobeda protiv Švajcarske za samopouzdanje. Konačno, posle dva poraza na velikim takmičenjima uspeli smo da ih pobedimo, mislim da je to pravi put za povratak poverenja nacije i verujem da i sutra možemo da odigramo dobru utakmicu", rekao je reprezentativac Nemanja Maksimović.

On je dugo igrao u Španiji, pa "iz prve ruke" može da posvedoči o kakvim igračima se radi.

"Španija ima veliki broj igrača koji su povređeni, a imamo i mi, što je i normalno, sezona je duga i svaka ekipa se nekad susretne sa takvim problemima. Mislim da će biti skroz drugačija utakmica nego što je bila u Beogradu, pogotovo što Španija ima različit tip igrača u odnosu na prvu utakmicu", istakao je Maksimović na konferenciji za medije.