Mesi skoro godinu dana nije igrao u Argentini, ali kad se vratio...

Još jedno nezaboravno veče navijačima u Buenos Ajresu priredio je najbolji fudbaler svih vremena

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je selekciju Bolivije rezultatom 6:0 (3:0) u meču 10. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

"Gaučosi" su tako na "Monumentalu" uspeli da se revanširaju protivniku koji im je 2009. godine, takođe u kvalifikacijama za Mundijal, naneo jedan od najtežih poraza.

Tada je u La Pazu bilo 6:1 za Bolivijce, potpomognute razređenom vazduhu na više od 3.500 nadmorske visine. U međuvremenu su Argentinci pobeđivali Boliviju sa 7:0 i 5:0, ali u prijateljskim susretima.

Ovoga puta protivnik je imao tu nesreću da se među nebesko plave vratio Lionel Mesi, koji je zbog povreda odsustvovao gotovo godinu dana iz nacionalnog tima i tek sada je zaigrao pred domaćim navijačima.

Napadač Inter Majamija je briljirao i završio duel sa tri postignuta gola, uz dve asistencije.

On se upisao u strelce u 19, 84. i 86. minutu, čime je došao do 10. het-trika za reprezentaciju, čime je izjednačio rekord međunarodnog fudbala.

"Veoma je lepo igrati u Argentini, osetiti podršku ljudi... Pokreće me kada uzvikuju moje ime", rekao je Mesi koji je tokom čitavog susreta dobijao ovacije.

"Nisam dao nikakav rok sebi kada je u pitanju budućnost. Želim samo da uživam u svemu ovome. Više nego ikada me pokreće da budem ovde i osećam ljubav navijača jer znam da bi mogli da mi budu poslednje utakmice. To me pokreće, srećan sam tu gde jesam. Uprkos mojim godinama, tu sam, osećam se kao dete jer mi je lepo u ovom timu."

Omaleni fudbalski mađioničar obradovao je navijače koji ne žele da ga vide u penziji.

"Dokle god se budem osećao dobro i nastavljao da pružam partije koje želim, svi ćemo zajedno nastaviti da uživamo."

Po jednom u listu strelaca upisali su se Lautaro Martinez i Hulijan Alvarez, kojima je Mesi asistirao, dok je mrežu pogodio i Tijago Almada.

Fudbaleri Brazila savladali su u Braziliji selekciju Perua rezultatom 4:0 (1:0). Dva pogotka za Brazil postigao je Rafinja, koji je u oba navrata bio siguran sa bele tačke.

Po jednom su se u strelce upisali Andreas Pereira i Luiz Enrike.

Selekcija Paragvaja je na svom terenu pobedila Venecuelu 2:1 (0:1) posle preokreta, Kolumbija je savladala Čile 4:0 (1:0), dok su Urugvaj i Ekvador odigrali bez golova (0:0).

Prvo mesto na tabeli drži Argentina sa 22 boda, dok je Kolumbija druga sa 19.