Sport

Mesi otkrio kako je junaku Hrvatske dao gol iz penala: Primetio sam jednu stvar...

Kapiten Argentine se posebno pripremao za Dominika Livakovića, golmana Hrvatske koji se pokazao kao specijalista za branjenje jedanaesteraca
Mesi otkrio kako je junaku Hrvatske dao gol iz penala: Primetio sam jednu stvar...Getty © Julian Finney / Staff

Fudbaleri Argentine igraće u finalu Svetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske u nedelju 18. decembra (16.00) časova nakon što su u utorak u polufinalu savladali Hrvatsku 3:0.

Najbolji igrač na toj utakmici bio je Lionel Mesi, koji je nakon susreta sa "vatrenima" otkrio na koji način je uspeo da matira Dominika Livakovića iz penala.

Mesi je doveo Argentinu u vođstvo preciznim udarcem sa 11 metara, pre nego što je bio i asistent za treći gol na meču, kada je Hulijan Alvarez matirao golmana Dinamo Zagreba. Ali zanimljiva je i izjava prve zvezde turnira.

Livaković je prethodno na turniru odbranio tri penala protiv Japana i još jedan protiv Brazila, čime je postao heroj Hrvatske na putu ka polufinalu. Ali Mesija ipak nije mogao da zaustavi.

"Proučavao sam tehniku hrvatskog golmana zajednom sa Ruljijem i Martinezom. Pričali smo o tome koliko dugo čeka šutera kod penala. Zaključili smo da je najbolje da ga iznenadim i odmah da šutiram, umesto da čekamo jedan drugog, da igram po njegovim 'pravilima'. Jer, kada te toliko čeka, postaje zeznuto. Nisam čekao, zaleteo sam se i snažno šutirao", otkrio je Mesi svoju strategiju prilikom pogotka iz penala.

image