Sport

Dobro da ne preteruje: "Siner može da osvoji 30 grend slem titula!"

Predsednik Teniskog saveza Italije, Anđelo Binagi, izrazio je uverenje da Janik Siner ima potencijal da osvoji čak 30 grend slem titula
Dobro da ne preteruje: "Siner može da osvoji 30 grend slem titula!"Getty © Qian Jun/MB Media / Contributor

U razgovoru za "Ubitenis", Binagi je govorio o Sineru, kojeg već sada smatra najboljim teniserom u istoriji Italije, iako ima samo 23 godine. Mladi Italijan je već dospeo na prvo mesto ATP liste i osvojio dve grend slem titule – Australijan open i Ju-Es open.

Binagi je, kroz neobičan proračun, zaključio da Siner može postati rekorder po broju osvojenih Grend slemova u istoriji tenisa.

"Koliko grend slem titula Siner može da osvoji? Već je osvojio dve u jednoj sezoni, a 15 godina je mlađi od Đokovića. Ako bi nastavio ovim tempom i osvajao po dve titule godišnje, mogao bi da dođe do brojke od 30", izjavio je Binagi.

Iako je bio svestan da bi njegova procena mogla delovati preterano, nije se u potpunosti povukao iz svoje tvrdnje.

"Možda to zvuči malo preuveličano, ali ako uzmemo u obzir prosek Federera, Nadala i Đokovića, postavljanje takvog cilja nije loš plan", dodao je.

Ipak, Binagi ističe da nije ključno koliko će najvećih titula Siner osvojiti, već koliko će biti u mogućnosti da održava vrhunsko fizičko stanje.

"Najvažnije nije broj titula koje će osvojiti, već kako ćemo moći da ga održimo u savršenoj fizičkoj kondiciji. Ne moramo se fokusirati na broj osvojenih poena ili turnira, već na njegovo zdravlje", zaključio je Binagi.

image