Dobro da ne preteruje: "Siner može da osvoji 30 grend slem titula!"

Predsednik Teniskog saveza Italije, Anđelo Binagi, izrazio je uverenje da Janik Siner ima potencijal da osvoji čak 30 grend slem titula

U razgovoru za "Ubitenis", Binagi je govorio o Sineru, kojeg već sada smatra najboljim teniserom u istoriji Italije, iako ima samo 23 godine. Mladi Italijan je već dospeo na prvo mesto ATP liste i osvojio dve grend slem titule – Australijan open i Ju-Es open.

Binagi je, kroz neobičan proračun, zaključio da Siner može postati rekorder po broju osvojenih Grend slemova u istoriji tenisa.

"Koliko grend slem titula Siner može da osvoji? Već je osvojio dve u jednoj sezoni, a 15 godina je mlađi od Đokovića. Ako bi nastavio ovim tempom i osvajao po dve titule godišnje, mogao bi da dođe do brojke od 30", izjavio je Binagi.

Iako je bio svestan da bi njegova procena mogla delovati preterano, nije se u potpunosti povukao iz svoje tvrdnje.

"Možda to zvuči malo preuveličano, ali ako uzmemo u obzir prosek Federera, Nadala i Đokovića, postavljanje takvog cilja nije loš plan", dodao je.

Ipak, Binagi ističe da nije ključno koliko će najvećih titula Siner osvojiti, već koliko će biti u mogućnosti da održava vrhunsko fizičko stanje.

"Najvažnije nije broj titula koje će osvojiti, već kako ćemo moći da ga održimo u savršenoj fizičkoj kondiciji. Ne moramo se fokusirati na broj osvojenih poena ili turnira, već na njegovo zdravlje", zaključio je Binagi.