Ferguson dobio jasne instrukcije - u svlačionicu Junajteda više ne sme

Ser Aleks Ferguson (82), legendarni menadžer Mančester Junajteda, povlači se sa funkcije klupskog ambasadora na kraju sezone i više neće imati tu ulogu u klubu sa "Old traforda"

Ova odluka doneta je u sklopu akcije smanjenja troškova koju sprovodi klub. Kroz otpuštanja, Mančester junajted planira da uštedi oko 45 miliona funti (53.000.000 evra).

Ferguson je bio ambasador kluba od 2013. godine, a njegova godišnja plata iznosila je približno dva miliona funti (2,4 miliona evra). Klub je saopštio da će Ferguson i dalje biti rado viđen gost na "Old trafordu", dok mediji dodaju da je rastanak protekao u prijateljskoj atmosferi, uz obostrano pozitivne reakcije.

Prema pisanju "Dejli mejla", Ferguson je imao nešto veći uticaj u klubu. Naime, legendarni Škot je povremeno viđan u blizini svlačionice "crvenih đavola". Nova uprava sada želi da to promeni.

Engleski mediji navode da je Fergusonu jasno rečeno da se drži podalje od svlačionice, a isto važi i za ostale članove odbora. Prema izveštajima, zahtev je vrlo konkretan.

Ferguson je bio menadžer Junajteda od 1986. do 2013. godine, a smatra se jednim od najboljih trenera u istoriji fudbala. Tokom svog mandata beležio je izvanredne rezultate, osvojivši 13 puta Premijer ligu, pet puta FA kup, dok je Ligu šampiona podizao dva puta, 1999. i 2008. godine.