Sport

Novi obrt u slučaju selektora, Pešić i KSS u završnim pregovorima: Ništa ne obećavam

Iskusni srpski stručnjak izjavio je da je u pregovorima sa čelnicima KSS-a o novom ugovoru na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije
Novi obrt u slučaju selektora, Pešić i KSS u završnim pregovorima: Ništa ne obećavam© ATA Images

U nekoliko "talasa" su se menjale informacije o mestu selektora Srbije, konkretno ostanku Svetislava Pešića na istom.

Najnovije vesti kažu da su velike šanse da iskusni 75-godišnji stručnjak, ostane na "kormilu" košarkaške reprezentacije Srbije.

"Sve što je stiglo do javnosti, pa i predstavnika medija, stiglo je i do mene. Ono što je jedino tačno je da se razgovara i pronalaze mogućnosti zbog mojih već preuzetih ranijih obaveza. Stvarno ne mogu ništa da obećam", izjavio je Pešić za "Sport Klub".

Podsećamo, trofejnom stručnjaku je istekao ugovor na mestu selektora, nakon čega je on izjavio da neće produžiti saradnju.

U međuvremenu je izvršena promena na čelu KSS-a i mesto predsednika je zauzeo Nebojša Čović.

"Pešić ima otvoren poziv za rad, nema tu ni spektakla ni spekulacija. Pešić je logično rešenje zbog kontiniteta. Igrači isto razmišljaju, samo da vidimo da li i on tako misli. Bilo bi dobro da nastavi. Postoji želja da dođemo do prve zlate medalje kao Srbija. Imamo četiri srebra, bronzu. Evropsko prvenstvo nam je interesantno, za to nam treba Pešić", izjavio je ranije Čović.

image