Sferopulos i Kalinić: Barselona jaka na svim pozicijama, želimo da nastavimo sa dobrim igrama

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos i jedan od lidera tima Nikola Kalinić, složili su se da je naredni protivnik crveno-belih izuzetno jaka ekipa

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da je Barselona veoma kvalitetan tim, koji je dobro pokriven na svim pozicijama.

Košarkaši Crvene zvezde će u petak od 20 časova u "Beogradskoj areni" dočekati Barselonu u meču 4. kola Evrolige.

Crveno-beli se posle tri kola nalaze na prvom mestu na tabeli sa tri pobede, dok je Barselona druga sa skorom 2/1.

"Naš fokus trebalo bi da bude na tome da uradimo posao, ne da mislimo o bilo čemu drugom osim o ovoj utakmici. Nije nas briga da li je 3:0 ili 0:3 za nas zato što je važno da odigramo na naš način. Važna je samo ta utakmica", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Nikola Kalinić istakao je da je rano sa hvalospevima o crveno-belima.

"Rano je još pričati da li je kliknulo sve u ekipi. Dve-tri utakmice nisu neko merilo, tek smo u oktobru, još nismo stigli ni do Nove godine. Ukapirali smo šta trener traži od nas, našli svoje uloge, sve to leže na mesto i sve ide u dobrom smeru", rekao je Kalinić.

"Očekujemo dobru utakmicu. Hoćemo da igramo što bolje, da postavimo dobre principe da se uigramo i osetimo ko šta radi. Poslednjih par utakmica izgledamo sve bolje i bolje i to nam je cilj, da igramo što bolje i gradimo dobre navike koje će nam pomoći da dobijamo utakmice. Očekujemo punu "Arenu". Dobar je momenat. U dobrom smo nizu u Evroligi, navijači to cene", dodao je Kalinić.

Srpski košarkaš je do ovog leta igrao u Barseloni i zna kakav kvalitet ima njegov bivši klub.

"Barseloni je uvek cilj Fajnal-for i titula, takav tim su napravili i ove godine. Mislim da su atletski bolji ove godine, sa malo manje iskustva, ali su potentna ekipa. Moramo da zaustavimo njihovo trčanje i kontrolišemo utakmicu sa navijačima i pokušamo da odigramo odbranu kao u prošlim utakmicama. Naravno i da pokušamo da pobedimo", istakao je Kalinić.