Može li Zvezda da ostane jedini neporažen tim u Evroligi - Barselona stiže u "Arenu"

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Barselone meč četvrtog kola Evrolige. Meč počinje u 20 sati, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu

Košarkaši Crvene zvezde lideri su na tabeli Evrolige kao jedini tim bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja i dočekuju Barselonu koja ima skor 2-1.

Košarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, kaže da ne želi euforiju u ekipi jer je sezona tek počela.

"Rano je još pričati da li je kliknulo sve u ekipi. Dve-tri utakmice nisu neko merilo, tek smo u oktobru, još nismo stigli ni do Nove godine. Ukapirali smo šta trener traži od nas, našli svoje uloge, sve to leže na mesto i sve ide u dobrom smeru", rekao je Kalinić.

Zvezda će imati težak zadatak, pošto Barselona nije izgubila od šampiona Srbije i ABA lige od oktobra 2017. godine.

"Očekujemo dobru utakmicu. Hoćemo da igramo što bolje, da postavimo dobre principe da se uigramo i osetimo ko šta radi. Poslednjih par utakmica izgledamo sve bolje i bolje i to nam je cilj, da igramo što bolje i gradimo dobre navike koje će nam pomoći da dobijamo utakmice. Očekujemo punu 'Arenu'. Dobar je momenat. U dobrom smo nizu u Evroligi, navijači to cene", dodao je Kalinić.

Srpski košarkaš je do ovog leta igrao u Barseloni i zna kakav kvalitet ima njegov bivši klub.

"Barseloni je uvek cilj Fajnal for i titula, takav tim su napravili i ove godine. Mislim da su atletski bolji ove godine, sa malo manje iskustva, ali su potentna ekipa. Moramo da zaustavimo njihovo trčanje i kontrolišemo utakmicu sa navijačima i pokušamo da odigramo odbranu kao u prošlim utakmicama. Naravno i da pokušamo da pobedimo", istakao je Kalinić.