Sport

Selektor Vemić saopštio spisak za Švajcarsku, šansa za mlade nade

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić objavio je spisak za meč protiv Švajcarske
Selektor Vemić saopštio spisak za Švajcarsku, šansa za mlade nade© TSS

Selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije odlučio se za mlade snage za meč protiv Švajcarske u plej-ofu koji će se igrati 15. i 16. novembra u Bilu.

Na spisku su Lola Radivojević, Mia Ristić, Natalija Senić, Anja Stanković i Katarina Jokić.

Pobednik duela zaigraće u aprilskim kvalifikacijama za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

"Očekujem da ćemo imati četiri dana treninga da se naviknemo na podlogu i uslove, jer će na sve uticati i blaga nadmorska visina od 437 metara. Poređenja radi, Beograd je na 117. Ko se bolje pripremi za tu visinu ume da napravi razliku. Uvek sam optimista, naravno i sad sam", rekao je Vemić za sajt Teniskog saveza Srbije posle objavljivanja spiska.

Govoreći o razlozima izostanka najiskusnijih - Olge Danilović, Aleksandre Krunić i Dejane Radanović - Vemić je rekao da se one nisu našle na spisku zbog povreda i umora.

"Kad se govori o sastavu tima, neke iskusnije reprezentativke su izostavljene zbog umora i povreda, a izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvek tu ima i onog dela gde neko mora da juri poene za liste", istakao je Vemić.

U timu će biti dve debitantkinje - Natalija Senić i Anja Stanković.

"One su mlađe teniserke koje su se najbolje pokazale, doduše na šljaci. Vidi se da su dobro odradile sezonu, beležile su i kvalitetne rezultate. Igrale su i dubl, što nama i te kako odgovara i vidim ih, ako budu zaigrale, najviše u igri parova. Kao peta putuje Katarina Jokić, jer sa njom u timu mogu da napravim i promenu na licu mesta. Nadam se da će sve biti zdrave i da neću biti primoran da pravim nove kombinacije u Švajcarskoj", zaključio je Vemić.

image