Novak hvali Sinera posle egzibicije: Bio sam na konopcima ceo meč, on je bio bolji

Novak Đoković je po drugi put u samo nedelju dana pretrpeo poraz od Janika Sinera. Ovoga puta, poraz je došao na egzibicionom turniru pod nazivom "Slem šest kraljeva" koji se održava u Rijadu

Iako je Italijan ponovo slavio, ovaj poraz je za Đokovića manje značajan u poređenju sa onim iz finala mastersa u Šangaju prošlog vikenda.

Ovim trijumfom, Siner je zabeležio četiri uzastopne pobede protiv Đokovića, ali se ishod sa egzibicije neće računati u zvanične statistike, gde je njihov međusobni skor trenutno izjednačen na 4-4.

Što se same igre tiče, Đoković je, za razliku od Šangaja, bio mnogo agresivniji i bio je blizu da zaustavi seriju uspeha svog mlađeg protivnika.

"Bio sam na konopcima ceo meč. Bio je bolji igrač. Imao sam malo i sreće da prođem kroz taj drugi set. U trećem sam imao priliku kada sam napravio brejk za 4:3", izjavio je Novak nakon meča.

Đoković je izrazio i zadovoljstvo atmosferom na stadionu, ističući koliko ga je impresionirala podrška publike.

"Buka na stadionu bila je zadivljujuća. Bilo je stvarno zabavno. Uživao sam i u decembru prošle godine kada sam bio ovde. Prošle godine igrao sam ovde po prvi put i to sa Alkarazom i atmosfera je takođe bila sjajna. Sada je bilo opet tako. Radujem se izlasku na teren ponovo u subotu", izjavio je Đoković.

Novak će se u subotu od 16.30 časova sastati sa Rafaelom Nadalom u borbi za treće mesto. Biće to njihov poslednji susret na teniskim terenima, a u 60 zvaničnih duela, Srbin je slavio u 31, poslednji put na Olimpijskim igrama u Parizu.