Sport

Da li je moglo drugačije? Kraj karijere i najveće teniske ere – Đoković poslednji put protiv Nadala!

Dvojica najvećih igrača "belog sporta" sastaće se poslednji put
Da li je moglo drugačije? Kraj karijere i najveće teniske ere – Đoković poslednji put protiv Nadala!Getty © Scott Barbour / Stringer

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica velikih rivala, odigraće poslednji međusobni meč.

Đoković i Nadal ukrstiće rekete na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji, čime će biti stavljena tačka na fenomenalnu Špančevu karijeru, ali i najveće rivalstvo u istoriji ovog sporta.

Njih dvojica će na teren izaći u 18.30, u borbi za treće mesto na egzibiciji "Slem šest kraljeva".

Novak je posle velike borbe poražen od Janika Sinera u tri seta, dok je Nadal mnogo lakše izgubio od Karlosa Alkaraza.

Srbin i Španac su, uz Rodžera Federera, obeležili jednu epohu i kao "velika trojka" bili najzaslužniji za zlatnu eru tenisa.

Ostaće upamćeno da su odigrali najviše međusobnih mečeva, čak 60 i da je Novak taj koji je na kraju bolji, rezultatom 31-29. Rekord koji verovatno više neće biti oboren.

Zajedno su skupili čak 191 pehar (99-92), 46 grend slemova i 76 mastersa (40-36), a zbirno su proveli 637 sedmica na prvom mestu.

To, prevedeno u realno vreme, znači da su Đoković i Nadal tenisom vladali više od 12 godina!

"Imati Novaka ispred sebe, to je pomalo nostalgično. Igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta, pa će biti jako zabavno da odigramo još jedan meč", rekao je Španac.

Đoković je podvukao da će doći na Rafin oproštaj, koji je zakazan za Završni turnir Dejvis kupa u Malagi.

"Poslednji put da smo u turnirskom formatu zajedno... Iako sam rekao da ću doći i prisustvovati njegovom oproštaju u Malagi u Dejvis kupu, tada ću, ipak, biti na tribinama", počeo je Đoković.

"Biće ovde malo drugačije, bilo bi lepo da dobijemo priliku da igramo jedan protiv drugoga. To bi zaista bilo posebno jer je naše rivalstvo obeležilo jednu tenisku eru."

"U proteklih 20 godina imali smo više mečeva nego bilo koji drugi rivali u istoriji tenisa. Imam ogromno poštovanje za njega, želim mu da se povuče iz tenisa na najbolji mogući način, u Španiji, sa podrškom publike kakvu je i zaslužio."

Zanimljivo je da je prethodni Nadalov duel u singlu bio upravo protiv Novaka na Olimpijskim igrama, od tada nije nastupao, a ukoliko ne bude igrao u Dejvis kupu, karijeru će završiti mečevima baš protiv najvećeg rivala.

Nakon njih, na teren u Rijadu će dvojica novih kraljeva – Siner i Alkaraz se od 20.00 bore za titulu i nagradu od čak šest miliona dolara.

image