Sport

Kraj Zvezdinog herojskog niza: Olimpija razbijala pa strepela, crveno-beli ostali bez čuda

Ekipa Duška Ivanović nije uspela da nastavi neverovatnu seriju pobeda nakon velike borbe
Kraj Zvezdinog herojskog niza: Olimpija razbijala pa strepela, crveno-beli ostali bez čuda© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvi poraz u svim takmičenjima posle punih mesec dana, pošto ih je nakon 10 uzastopnih pobeda zaustavila ekipa Olimpije Milano.

Italijani su u Beogradu u 14. kolu Evrolige savladali crveno-bele rezultatom 67:71.

Nije Zvezda imala dovoljno energije nakon izuzetno napornog perioda da nastavi svoj fantastičan niz rezultata. Olimpija je u finišu prve četvrtine preuzela inicijativu i od tada je kontrolisala sva dešavanja na terenu, sve do pred poslednja dva minuta meča.

Tih "plus 10" za Milano na kraju prve deonice (26:16) ukazalo je na probleme koje Zvezda nije uspevala da reši. Odlično šutersko veče Bilija Berona i Brendona Dejvisa, kombinovana sa često nedovoljno čvrstom odbranom, otežavali su posao timu Duška Ivanovića.

Kada je Zvezda uspevala da smiri napad gostiju, nije to uspevala da iskoristi pod drugim košem. Samo 13 ubačenih poena u drugoj četvrtini je najbolji pokazatelj toga, a čak i serija 9:0 krajem treće deonice mogla je da bude daleko ubedljivija.

Tada su crveno-beli i pored velike serije imali u jednom trenutku tri uzastopno neiskorišćena napada, uz još tri promašena slobodna bacanja Bendžamina Bentila. Možda je kraj treće četvrtine mogao da donese i bolji rezultat na semaforu od "minus osam".

Čak i kada je Olimpija ponovo otišla na 15 poena prednosti, uspeli su da sa četiri furiozna minuta "istope" taj zaostatak na samo dva poena. Ipak, nekoliko slabijih reakcija u poslednjem minutu rezultirali su porazom.

Na kraju ipak nije bilo dovoljno vremena ni energije da Zvezda 10 uzastopnih pobeda pretvori u 11. Filip Petrušev je odigrao utakmicu karijere sa 20 poena i 11 skokova, Luka Vildoza je uz 16 poena imao i šestasistencija, dok je dvocifren bio i Nemanja Nedović sa 12 poena.

U timu Olimpije Milano je najbolji bio Bili Beron sa 19 poena. Brendon Dejvis je dao 15, a Devon Hol 11.

  • 15. dec 2022 • 20:56

    20:56

    Kraj utakmice - poraz Zvezde 67:71

    Crveno-beli nisu uspeli posle sjajnog finiša protiv Olimpije Milano da naprave čudo i dođu do preokreta posle zaostatka od 17 poena.

    Zvezda je tako zabeležila prvi poraz nakon 10 pobeda u svim takmičenjima, a prvi posle šest pobeda u Evroligi. Sada je njihov skor 7:7.

    Standings provided by Sofascore

  • 20:45

    38' - Drama u "Pioniru", Zvezda na 62:66

    Bilo je 15 poena razlike za Olimpiju pre samo nekoliko minuta, a onda odlična serija Zvezde kojom su se vratili na tek četiri poena zaostatka. Serija 11:0 vratila je Ivanovićev tim u igru i uvela meč u dramu.

  • 20:36

    34' - Zvezda još bez poena, raste zaostatak...

    Beron pogađa za tri i to pod faulom, pa je sada rezultat 64:49.

    Vratila je Olimpija veliku prednost, jer Zvezda u prva četiri minuta poslednje deonice nije upisala niti jedan poen.

  • 20:25

    Kraj treće četvrtine - Zvezda prišla na 49:57

    Sjajna serija Zvezde na kraju ove četvrtine. Bilo "plus 17" za goste, ali je onda usledila serija 9:0 za Zvezdu.

    Ova četvrtina pripada 20:14 crveno-belima, osam razlike zvuči daleko, daleko dostižnije u poslednjih 10 minuta.

  • 20:09

    24' - Najveća prednost Milana (35:51)

    Ušla je Zvezda se više energije u treću četvrtinu, ali uzalud. Malo ideja u napadu, a onda i trojka Bilija Berona za "plus 16" i do sada najveću prednost na meču.

    Čak 13 poena večeras za bivšeg igrača Zvezde.

  • 20:02

    Počela je treća četvrtina

    Za Zvezdu još uvek niko nije dvocifren posle prvog poluvremena.

    Petrušev devet, Vildoza osam poena, Lazić i Dobrić po tri, Holand, Mitrović i Nedović po dva.

  • 19:52

    Navijači Zvezde u elementu - vrela atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić"

    Ovako je to izgledalo pred sam početak utakmice:

  • 19:48

    Kraj prvog poluvremena - 29:43 za Italijane

    Slabo poluvreme crveno-belih. Dobar start, ali onda nedovoljno čvrsta igra u odbrani, koja i kada se stabilizovala, u napadu nisu iskorišćene prilike da se makar smanji zaostatak pred odlazak na odmor.

    Faul Petruševa nad Beronom u finišu poluvremena doveo je do tri slobodna bacanja i toga da zaostatak na kraju bude 14 poena. Jako, jako težak zadatak očekuje Zvezdu u drugih 20 minuta igre.

  • 19:35

    17' - I dalje dvocifren zaostatak Zvezde (24:36)

    Na tri minuta do poluvremena, Olimpija Milano vodi 36:24. Hol i Beron koševima održavaju dvocifrenu prednost. Crveno-beli jesu agresivnije zaigrali u odbrani, ali sada napad nikako da se nametne na duže periode.

  • 19:24

    13' - "Plus 15" za Olimpiju Milano

    Posle uvodna tri minuta druge četvrtine, Milano koristi otvorene šuteve i nesigurnu igru Zvezde u odbrani. Devon Hol je prvi dvocifreni igrač sa 10 poena.

    Rezultat je 18:33, Zvezda mora brzo da se trgne...

image