Sport

Sevilja gledala Flikov brzi voz - Barsa ubedljiva, vratio se Gavi posle godinu dana

Pobedom nad Seviljom od 5:1, fudbaleri Barselone vratili su se na prvo mesto na tabeli La Lige sa tri boda prednosti u odnosu na madridski Real

Još jedan ubedljiv trijumf ove sezone ostvarila je Barselona pod vođstvom Hansija Flika, a u 10. kolu La Lige stradala je Sevilja.

Robert Levandovski je već u 24. minutu sa bele tačke doneo prednost "Blaugrani", samo četiri minuta kasnije Pedri je duplirao vođstvo, a Poljak, svojim 12. pogotkom u sezoni, u 39. minutu postavlja rezultat prvog poluvremena - 3:0.

U finišu meča svojih pet minuta imao je Pablo Tore, koji je postigao još dva pogotka za Barsu - u 82. i 88. minutu.

U međuvremenu, počasni gol za goste postigao je Idumbo.

Ipak, glavna vest za sve navijače Barselone, a posebno za trenera Flika, je da se na teren, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede kolena, vratio Gavi, jedan od najperspektivnijih igrača na planeti.

Mladi 20-godišnji vezista se povredio još u novembru prošle godine, u kvalifikacijama za Euro protiv Gruzije, pa je zbog operacije morao da propusti kontinentalni šampionat.

Gavi je u igru ušao u 83. minutu umesto Pedrija i odmah oko ruke stavio kapitensku traku.

Barselona je posle novog trijumfa zadržala prvo mesto na tabeli sa 27 bodova, tri više od drugoplasiranog Reala iz Madrida, koji je u 10. kolu trijumfovao u Vigu protiv Selte - 2:1.

image