Zvezda u Monaku traži prve bodove u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 sati gostuju kod Monaka u trećem kolu Lige šampiona

Crveno-beli su u prva dva kola poraženi od Benfike (2:1) i Intera (4:0) i zauzimaju 33. mesto na tabeli, dok je Monako na 14. poziciji sa četiri boda.

Klub iz "kneževine" savladao je Barselonu (2:1) i osvojio bod protiv Dinama u Zagrebu (2:2).

"U prve dve utakmice protiv Benfike i Intera smo napravili dosta individualnih grešaka, svih šest golova primljeni su na taj način. Biće grešaka i protiv Monaka, ali moramo da ih smanjimo na minimum", rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

"Činjenica je da su igrači pravili greške koje ne smeju. Intenzitet igre u našem prvenstvu i u Ligi šampiona su nespojive stvari. Analizirali smo, da budemo mnogo mudriji. Nijedan igrač nije želeo da pravi greške, tu gde je pravio, moramo da ih smanjimo."

Šef stručnog štaba srpskog šampiona istakao je da rival igra jak presing, opisao je kao "francusku ekipu sa nemačkim stilom" i otkrio da nije gledao utakmicu od pre dve godine kada je Monako slavio 4:1.

Naglasio je da će timu mnogo nedostajati povređeni Omri Glazer, Vanja Drkušić, kao i Mirko Ivanić i Ognjen Mimović.

"Povredili su se sa reprezentacijama. Posebno za Glazera je teško, dosta je odsustvovao, probali smo da ga izlečimo. Sa povratka iz reprezentacije vratio se sa povredom. Drkušić nije prošao pripremni period. Puno utakmica, pričamo i o Ligi nacija... Igrači ne mogu da izdrže taj ritam, dolazi do povreda, a ulog je svuda veliki, nema više prijateljskih utakmica", poručio je Milojević i dodao da je uvek sledeća utakmica najvažnija i da ima vremena do duela sa Barselonom 6. novembra u Beogradu.

Adolf Hiter, njegov kolega koji vodi "kneževe", svestan je težine ovog izazova.

"Teško je porediti ovaj tim sa zagrebačkim Dinamom, na primer. Smatram da su kvalitetniji, imaju veoma zanimljive igrače poput Silasa, koji je nekoliko sezona igrao u Štutgartu ili mladog Maksimovića, koji je iz njihove škole i već igra na veoma visokom nivou", rekao je Hiter na konferenciji za medije.

Trener Monaka je dodao da ekipa mora da bude oprezna, pošto Zvezda dolazi sa željom da pobedom ostane u igri za prolazak grupne faze.

"Odigrali su veoma dobro prvo poluvreme protiv Intera i dobro protiv Benfike, moraćemo da budemo oprezni jer su dobra ekipa. U Ligi šampiona moramo da igramo na visokom nivou, čeka nas teška utakmica, ali naš cilj će biti pobeda u ovom ključnom meču."

Poručio da je zadovoljan kako je tim startovao, pošto je Monako neporažen posle 10 utakmica u svim takmičenjima.

"Dobro smo počeli sezonu. Zadovoljan sam jer još nismo poraženi, bilo je slično i prošle sezone kad nismo izgubili 11 od prvih 12 utakmica. Veliku pažnju posvetili smo defanzivi. Primamo malo golova, za razliku od prethodne takmičarske godine. Moramo više da radimo na unapređenju ofanzivne igre. Videlo se protiv Lila da imamo problem u napadu", izjavio je Hiter.

Posle okršaja sa Monakom, Zvezdu do kraja grupne faze očekuju mečevi protiv Barselone, Milana, Štutgarta, PSV-a i Jang Bojsa.