Zvezda doživela "petardu" - Monako udelio novi šamar srpskom šampionu

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su još jedan ubedljiv poraz u Ligi šampiona ove sezone, i upisali ukupno 12. uzastopni poraz na gostovanjima u elitnom takmičenju

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanju Monaku rezultatom 5:1 u utakmici trećeg kola Lige šampiona. Crveno-beli su i dalje bez bodova, dok Monako ima sedam i blizu je prolaska dalje.

Monako je poveo u 20. minutu golom Takumija Minamina, nakon neuspele ofsajd zamke i greške Silasa, a samo sedam minuta kasnije izjednačio je Šerif Ndiaje iz penala, koji je sam i iznudio.

Novu prednost domaćinu doneo je švajcarski reprezentativac Brel Embolo pogotkom u 45+4. minutu.

Treći pogodak za Monako fantastičnim udarcem sa više od 30 metara postigao je Vilfrid Singo u 54. minutu. Embolo je samo dva minuta kasnije postigao još jedan gol, ali ga je VAR poništio zbog igranja rukom. Ipak, nije se dugo čekalo na četvrti, a posle serije grešaka Zvezdinih igrača ponovo je strelac bio Minamino u 70. minutu.

Vladan Milojević morao je da menja već u petom minutu jer se povredio Bruno Duarte, a unesto njega je ušao Dalsio.
I ti nije sve, u finišu meča teren su zbog povreda napustili Ndiaje i Piter Olanjinka.

U poslednjih desetak minuta crveno-beli su igrali sa igračem manje, jer je prethodno Milojević izvršio svih pet izmena, pa je kao "logičan" sled stigao i peti gol, a strelac je bio Magnes Aklijuš u 90+7. minutu.

Srpski šampion u četvrtom kolu 6. novembra dočekuje Barselonu, dok će Monako dan kasnije gostovati Bolonji.

22. okt 2024 • 20:43

Kraj utakmice - Zvezda je pretrpela "petardu"

Ovo je 12. uzastopni poraz na gostovanjima u Ligi šampiona za crveno-bele.

90+6' - Monako postiže novi gol, 5:1!

U poslednjim sekundama meča, kada se čekao poslednji sudijski zvižduk, Aklijuš kažnjava smušene igrače Zvezde i postavlja rezultat na konačnih 5:1, lepo je pogodio u dalji ugao Ilićevog gola.

Brojne povrede u Zvezdi

Vladan Milojević je već izvršio svih pet izmena, a Peter Olajinka više ne može da nastavi meč. Međutim, novi problem je i povreda Dalsija, koji je i ušao u igru umesto povređenog Duartea, pa je pitanje kako će Zvezda u poslednjih desetak minuta završiti ovaj meč.

70' - E sada je stvarno 4:1!

Novi pogodak na meču, drugi put je strelac Takumi Minamino! Kao na malom fudbalu su se igrači Monaka sada poigravali sa defanzivcima Zvezde.

Luka Ilić je pogrešio s dodavanjem, Aklijuš je bio ispred Elšnika, potom je Spajić pao tamo gde nije trebalo, a Embolo ostavlja loptu za Japanca koji postavlja rezultat na 4:1!

Ipak ne, poništen je gol!

Dosta sreće za Zvezdu, odbila se lopta od Emboloove ruke i ostaje 3:1. Gol je bio priznat, igrači su već bili maltene na centru i čekali da se igra nastavi, ali snimak je očito pokazao da je lopta ušla u gol nakon odbitka od ruke Švajcarca.

Praktično u lakat ga pogađa lopta, a to po pravilima svakako nije dozvoljeno. Ostaje 3:1.

56' - Katastrofa Zvezde, Monako vodi 4:1!

Novi gol u Monako, domaći tim stiže do 4:1. Bril Embolo je drugi put strelac posle centaršuta sa leve strane. Bio je na pravom mestu u skoku, nakon čega su golman Ilić sudario sa Seolom.

Imao je ovde Embolo dosta sreće, ali još jednom nedovoljno dobro reakcija crveno-belih u odbrani.

54' - Evrogol Singoa, Monako vodi 3:1

Fantastičan pogodak štopera Monaka - strelac je Singo! Šutirao je sa nekih 30 metara, izveo je fenomenalan i razoran udarac, a Marko Ilić je paradom samo ulepšao ovu majstoriju!

Monako sada ima dva gola prednosti!

53' - Monako preti i u nastavku

U prvih sedam-osam minuta, domaći imaju dosta prostora. Još jednom je Enrike ostao sam na drugoj stativi, a Marko Ilić uspeo da spasi crveno-bele trećeg primljenog pogotka. I prethodno je imao još jednu dobru intervenciju, pa je jasno da Zvezda sada prolazi kroz nezgodan period.

Počelo je drugo poluvreme!

Zvezda nije dobro završila prvi deo igre, da vidimo mogu li u nastavku do novog izjednačenja.

45+4' - Gol, Monako stiže do 2:1

Bril Embolo je strelac u poslednjem minutu nadoknade prvog poluvremena. Ponovo jeftino i iz svoje greške igrači Zvezde primaju gol, Spajić i Điga se nisu dobro snašli, a švajcarski napadač to kažnjava da postigne gol u pravi čas po njegov tim!

Tu je ujedno i kraj prvog poluvremena!

Manje ritma sada

Dosta više prekida i sitnih faulova, što naravno pogoduje Zvezdi. Bio je Monako opasniji u ranijoj fazi prvog poluvremena, sada dosta praznog hoda.

27' - Gol, Zvezda stiže do 1:1!

Šerif Endiaj je bio oboren u šesnaestercu, a onda je napadač Zvezde sam i izveo penal za crveno-bele, kojim uspeva da matira Majeckog i izjednači rezultat!

Zvezda je brzo uspela da odgovori Monaku!

25' - Penal za Zvezdu!

Žuti karton za Kerera koji je oborio Endijaea!

20' - Gol, Monako vodi 1:0!

Proveriće se situacija, ali Minamino je ostao potpuno sam nakon odlične lopte u prostor. Defanzivci Zvezde su mislili da je to sigurno ofsajd, ali čini se da je Silas ostao previše pozadi i da je zbog toga bivši igrač Liverpula bio u dozvoljenoj poziciji. Lako je Minamino matirao Ilića.

7' - Prinudna izmena, Duarte povređen

Milojević je prinuđen da na teren pošalje Dalsija umesto Duartea, koji je doživeo povredu mišića u jednom trku pa je već morao da napusti igru.

6'- Olajinka preti!

Korner još jedan za Zvezdu, Olajinka na prvoj stativi udara loptu glavom, ali Majecki je dobro postavljen i hvata loptu bez previše problema.

4' - Mnogo sreće za Zvezdu

Bensegir je ostao sam na drugoj stativi posle centaršuta sa desne strane. Bio je zaboraljen, kasnio je Silas, a Bensegir sa šest-sedam metara šutira preko gola.

2' - Zvezda prva do kornera

Već u 2. minutu je Silas izborio korner za Zvezdu. Izveo ga je Elšnik odlično, ali crveno-beli prave faul u napadu.

Počela je utakmica!

Na stadionu "Luj Drugi", navijači Zvezde su već bučni, a ostaje da vidimo šta crveno-beli mogu na terenu.

Prvi napad imaju fudbaleri Monaka.

Ovako će to izgledati na terenu

Zvezdin tinejdžer u startnoj postavi

Trener Zzvezde Vladan Milojević uvrstio je mladog 17-godišnjeg Andriju Maksimovića među startere za meč protiv Monaka, dok će na golu biti Marko Ilić umesto Omrija Glazera koji je ispao iz tima zbog loše forme.

Milojević je odlučio i da Peter Olajinka igra levog beka umesto Milana Rodića.

  • Monako: Majecki, Vanderson, Singo, Kerer, Kajo Enrike, Zakarija, Kamara, Akliuš, Minamino, Ben Segir, Embolo.
  • Crvena zvezda: Marko Ilić, Seol, Điga, Spajić, Olajinka, Krunić, Elšnik, Silas, Maksimović, Duarte, Ndiaje.