Sport

"On ima petlju, nikako ga nemojte otpisivati!" – legenda poslala snažnu poruku Novakovim kritičarima

Džimi Konors, nekada najbolji teniser sveta i rekorder po broju ATP titula, uveren je da Novak Đoković još može da osvaja najvažnije turnire
"On ima petlju, nikako ga nemojte otpisivati!" – legenda poslala snažnu poruku Novakovim kritičarimaGetty © Richard Pelham / Stringer

U svom podkastu, Amerikanac je analizirao poslednja dešavanja iz sveta tenisa i osvrnuo se na učešće Đokovića i (Rafaela) Nadala na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu.

Novak je dobio zvanično poslednji duel sa španskim teniserom 6:2, 7:6 (7:5), a Konors je uporedio Novaka i sa vodećim dvojcem na vrhu – Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom.

"Đoković ne igra baš po standardima na koje je navikao, što takođe njima daje malo više samopouzdanja. Ipak, morate da kažete da on ima igru koja mi se prilično dopada. Ide na loptu, udara je malo ranije. Ima dobar i agresivan ritern", izjavio je Konors.

Džimi dodaje da Novak i Nadal imaju dosta sličnosti, ma koliko to nekom zvučalo čudno. Pre svega, obojica su odlučni i borbeni i spremni da se vrate brzo na stazu uspeha posle poraza.

"Ne bih ga nikako otpisivao. On ima petlju. Ima igru. Ima intenzitet. U formi je. On je kao Nadal. I neće izaći na teren ako nije spreman da igra", objasnio je Konors.

Đoković neće igrati na mastersu u Parizu, a verovatno će propustiti Završni ATP turnir u Torinu.

Čuveni Amerikanca ističe da je svet dobio odgovor na pitanje ko će iskoračiti u prvi plan kada "velika trojka" završi posao.

"Bilo je dobro videti kako u poslednjih godinu ili dve Alkaraz i Siner preuzimaju kormilo. Pričali smo o tome od prvog podkasta, pitali smo se ko će iskočiti kada Novak, Rodžer i Rafa odu. Ova dva momka su se izdvojila, naročito tokom prošle godine. Siner je imao ozbiljnu godinu, a Alkaraz poslednje dve", zaključio je Konors.

image