Sport

Ivanović otkrio posle poraza: Ušao sam u svlačionicu i rekao im "Srećne rane, junaci"

Zvezda je pretrpela poraz, a trener Duško Ivanović je istakao da mu se nikad nije dogodilo u karijeri da njegova prethodno zaređa toliko pobeda
Ivanović otkrio posle poraza: Ušao sam u svlačionicu i rekao im "Srećne rane, junaci"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvi poraz posle mesec dana, pošto su nakon 10 uzastopnih trijumfa izgubili od raspoloženog tima Olimpije iz Milana - 67:71.

Nakon meča, trener Crvene zvezde Duško Ivanović prokomentarisao je dešavanja na meču, loš početak njegovih pulena, ali i veliku borbu koju su crveno-beli prikazali.

"Krenuli smo utakmicu jako loše, slično kao protiv Žalgirisa. Rekao sam da je za ovaj susret najvažniji taj start. Bili smo non-stop u zaostatku, borili smo se i borili… Na kraju utakmica bila neizvesna, ali smo izgubili", rekao je Ivanović.

"Dopustili smo Milanu da pogodi šest trojki u kojima su bili potpuno sami. Čak i u drugoj ili trećoj četvrtini dugo nismo izašli iz bonusa. Falila nam je agresivnost…", dodao je strateg crveno-belih.

Zvezda u poslednje vreme često utakmice ne počinje na najbolji način, a to je bio slučaj i protiv Olimpije Milano, pošto je prva deonica završena rezultatom 16:26.

"Verovatno pravimo negde grešku. U određenim situacijama smo imali otvorene šuteve, činjenica je da kao da smo bili u strahu malo. Do ove utakmice mislim da sam doživeo jednu situaciju koja se u životu retko dešava, a to su bile sve ove pobede - kada realnost nadmaši snove. To su bile ove pobede. Sada treba da se spustimo, da počnemo da radimo. Porazi su sastavni deo sporta."

"Prvo što sam rekao igračima u svlačionici posle meča bilo je: Srećne rane junaci."

Uprkos tome što su bili u velikom zaostatku, u jednom trenutku čak i 17 poena, crveno-beli su imali šansu da slave.

"Imali smo šansu da pobedimo, dva-tri momenta su odlučila utakmicu. To je košarka, treba da veruješ, da se boriš, a ne da ti protivnik nametne svoj ritam", poručio je Duško Ivanović.

image