Sport

Sferopulos: Sa Realom uvek teško, Petrušev odmah u sistemu

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će crveno-beli morati da se bore za svaku loptu na meču protiv Reala u petom kolu Evrolige i dodao da je srećan što se Filip Petrušev vratio u beogradski klub

Zvezda je u prva četiri kola Evrolige zabeležila tri pobede i jedan poraz, dok Real ima skor 2/2.

Utakmica između Reala i Zvezde biće odigrana u četvrtak od 20.45 časova u Madridu.

"Igramo sa Realom u Madridu, to je uvek teško mesto za igru. Sa druge strane znamo šta moramo da uradimo i za mene je najbitnije je da se borimo za svaku loptu. Sa druge strane taktički da pratimo ono što smo trenirali", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Grk se potom osvrnuo na prošlosezonske mečeve Zvezde i Reala.

"Sigurno je da su tu neki košarkaši, koji su igrali prošli put, ali za mene Real ima stil igre koji se ne menja bez obzira na to ko su igrači. Oni igraju brzo, imaju kvalitet u svakoj poziciji, moraćemo da se prilagodimo", istakao je Sferopulos.

Crvena zvezda na meču sa Realom neće moći da računa na povređenog Džoela Bolomboja.

Crveno-beli su potvrdili da se u klub vratio Filip Petrušev.

"Igramo bez Džoela, a kako sam rekao prošle nedelje nismo bili na tržištu, ali sada je ova povreda bila okidač. Sve vreme smo pratili tržište da bismo bili spremni za neočekivani i nažalost to neočekivano se desilo. Mislim da je naš menadžment pokazao sjajnu reakciju kada su počeli pregovori o Petruševu", dodao je trener Zvezde.

On je naveo da očekuje da će Petrušev biti spreman za mečeve.

"Biće mu potrebno nekoliko dana da nauči sistem, odbranu i napad, ali biće odmah u našem sistemu. Bitno je imati domaće igrače. Veoma sam srećan što je Filip sa nama i mislim da je on igrač koji će nam pomoći da postignemo ciljeve", rekao je Sferopulos.

image