Ovečkin smislio marketinški trik dok juri za novim NHL rekordom

Ruski hokejaš Aleksandar Ovečkin napravio je jedinstveni imidž i slogan dok juri novi rekord - da bude najbolji strelac NHL-a svih vremena, za sada se nalazi na trećem mestu

On je u utorak protiv postigao svoj 800. gol u NHL i sada mu fali samo jedan gol da bi se izjednačio sa Gordijem Houom sa 801 golom na drugom mestu na listi svih vremena. Dalje od toga je samo rekord Vejna Greckija od 894 gola.

Ovečkin (37) namerava da prestigne taj ukupan broj - poduhvat za koji vlasnik Kepitalsa Ted Leonsis kaže da će tim učiniti sve da mu u tome pomogne.

Kako se potraga nastavlja, Ovečkin je označio slogan ‘THE GR8 CHASE’, koji se nalazi na slici sa obrisom zvezde sa raširenim rukama.

Ova fraza je naklon Ovečkinovom nadimku "Velika osmorica", kao i Greckijevom nadimku „Veliki“.

Prema ESPN-u, Ovečkin i njegova porodica smišljali su marketinške ideje zajedno sa Kapitalsima, NHL-om, Udruženjem NHL igrača i sponzorima.

Ovečkinovo značajno postignuće od 800 golova ranije ove nedelje dočekali su njegovi saigrači uz oduševljenje, dok su mu navijači u čikaškom Junajted centru takođe priredili tople ovacije.

Ovečkin je proveo celu svoju NHL karijeru u Kepitalsima i jedini je igrač koji je ikada postigao 800 golova u jednoj franšizi – što ga izdvaja od kanadskih velikana Haua i Greckija.

Uprkos tome što istorija poziva, ruska zvezda je rekla da je njegov fokus i dalje na uspehu sa timom, a ne na ličnim priznanjima.

Ovečkin je vodio ekipu iz prestonice do titule u Stenli kupu 2018. godine.

Reč je o retkom primeru ruskog sportiste koji van granica svoje domovine nema problema zbog dešavanja u Ukrajini.