Sport

Legenda Španije odlazi u penziju - posle neuspeha u Kataru rekao zbogom

Serhio Buskets više neće nositi dres nacionalnog tima, nakon skoro 15 godina u reprezentaciji Španije
Legenda Španije odlazi u penziju - posle neuspeha u Kataru rekao zbogomGetty © Richard Heathcote / Staff

Španija je imala velika očekivanja od Svetskog prvenstva u Kataru, ali na kraju su doživeli neuspeh ispadanjem već u osmini finala protiv Maroka.

Poraz na penale ispostavio se njihovim poslednjim u Kataru, ali i poslednjim u dresu reprezentacije Španije za Serhija Busketsa.

Fudbaler Barselone saopštio je da odlazi u reprezentativnu penziju i da više neće nastupati za nacionalni tim, čime je utakmica protiv Maroka bila njegova poslednja u čuvenom dresu.

Buskets je sa selekcijom Španije bio prvak sveta 2010. i šampion Evrope 2012. godine. U 35. godini je odlučio da je bilo dosta, a sve nakon što je enal-seriji protiv Maroka bio jedan od igrača čiji je promašaj uslovio bolan poraz.

"Pozdrav svima! Želim da objavim da je nakon 15 godina i 143 utakmice došlo vreme da se oprostim od dresa reprezentacije. Želeo bih da zahvalim svim ljudima koji su bili uz mene na ovom dugom putu", oglasio se Buskets na društvenim mrežama.

"Od Visentea del Boskea, koji mi je dao prvu priliku, do Luisa Enrikea koji mi je omogućio da uživam do zadnje sekunde. Takođe, hvala na poverenju Hulenu Lopetegiju, Fernandu Jeru i Robertu Morenu, kao i celom njihovom osoblju. Bila mi je čast", rekao je Serhio Buskets.

image