Preminuo Siniša Mihajlović - porodica saopštila tužnu vest

Nekadašnji srpski fudbaler, potom i trener, legendarni Siniša Mihajlović, preminuo je u 54. godini života, saopštila je njegova porodica

Tužne vesti stižu iz Italije, porodica Siniše Mihajlovića izdala je saopštenje, koje je italijanski list Gazeta preneo, da je nekadašnji srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo u 54. godini od posledica leukemije.

"Supruga Arijana, sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, bratanicom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi saopštavaju preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata Siniše Mihajlovića. Bio je izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koje su ga pratile godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, a posebno dr Frančeski Bonifaci, dr Antoniju Kurti, prof. Alesandru Rambaldiju i dr Luki Marketiju. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je ona pružila", navodi se u saopštenju porodice.

Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a fudbalsku karijeru započeo je u Borovu. U Vojvodinu prelazi 1988. godine, sa kojom potom osvaja titulu u prvenstvu Jugoslavije.

Usledile su dve sezone sa Crvenom zvezdom, sa kojom se penje na krov Evrope i sveta, osvojenim titulama u Bariju i Tokiju. Mihajlović se potom otisnuo u Italiju, gde je sa ogromnim uspehom nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

Činjenica da je bio veliki fudbalski znalac, učinila je da bude pomalo očekivano da započne i trenersku karijeru. Na "čizmi" je prvo bio asistent u Interu, da bi potom sa klupe vodio Bolonju, Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i ponovo Bolonju.

Bio je šef struke i lisabonskog Sportinga, kao i selektor Fudbalske reprezentacije Srbije.

Od legende srpskog i svetskog fudbala, oprostili su se brojni saigrači, timovi u kojima je nastupao, ali i rivali i ljudi van sveta sporta.