Miha je namestio loptu, a Vanja bio nemoćan - bio je majstor za slobodnjake i sa 48 godina

Dugo po završetku igračke karijere, Siniša Mihajlović nije izgubio dar za izvođenje slobodnih udaraca, a to je na svojoj koži najbolje osetio Vanja Milinković-Savić

Smrt Siniše Mihajlovića potresla je Srbiju i čitav fudbalski svet. Legendarni Miha preminuo je u petak u 54. godini nakon dugogodišnje borbe sa teškom bolešću.

Odlazak Mihajlovića doveo je do brojnih emotivnih poruka iz čitavog sveta, a za njega se vezuju i brojne priče vredne prepričavanja. Mihajlović je bio fajter do poslednjeg dana, a nedavno je otkrio i da je svojevremeno odbijao veliki novac Dinamo Zagreba i Hajduka iz Splita, sve kako bi postao igrač Crvene zvezde.

Tokom karijere, Mihajlović je postao sinonim za slobodne udarce, izvodeći ih na neverovatan način. I dalje je jedini čovek u istoriji italijanske Serije A koji je postigao het-trik golovima iz slobodnih udaraca, ali i posle karijere sačuvao je neverovatan kvalitet.

Tako je pre nekoliko godina, kada je bio trener Torina, Mihajlović oduševio svet svojim potezima sa jednog treninga "bikova". Vanja Milinković-Savić, danas golman reprezentacije Srbije, tada je u Torinu tek krčio svoj put u italijanskom fudbalu.

Na jednom treningu je mladi srpski čuvar mreže bio u nezavidnom položaju, pošto mu je legendarni Mihajlović šutirao na gol - i to preciznije nego što bi iko mogao da zamisli.

Tri puta je Miha šutirao na gol mladog Milinković-Savića i sva tri puta je pogađao pravo u rašlje njegovog gola. Sve je izgledalo toliko savršeno da se i Vanja slatko ismejao, u neverici zbog kvaliteta udaraca Mihe koji je tada već imao 48 godina.