Sport

"Uvedite nagradu i nazovite je Siniša Mihajlović" - poznati novinar oduševio predlogom

Odlazak legendarnog Mihe doveo je i do predloga jednog fudbalskog novinara da se u njegovu čast uvede nagrada za najbolje izvedeni slobodan udarac
"Uvedite nagradu i nazovite je Siniša Mihajlović" - poznati novinar oduševio predlogomGetty © Getty Images / Stringer

Prerana smrt Siniše Mihajlovića šokirala je svet u petak. Nekadašnji srpski fudbaler i trener preminuo je u 54. godini nakon dugogodišnje borbe sa leukemijom.

Njegova smrt dovela je do ogromnog broja oproštajnih poruka Mihajlovićevih nekadašnjih saigrača, rivala i klubova širom Evrope. Ali jedan poznati novinar traži da se u čast Siniše Mihajlovića uvede i jedna nagrada.

Poznati fudbalski novinar Majkl Jokin želeo bi da se od ove godine, uz "Ferenc Puškaš" nagradu za najlepši gol sezone, uvede i nagrada "Siniša Mihajlović".

Jokin, koji je tokom novinarske karijere pisao za Bi-Bi-Si, Gardijan, Independent, Blizard, I-Es-Pi-En i druge svetski poznate medije, napisao je na svom Tviter profilu poruku koja je naišla na veliki odjek.

"Treba uvesti 'Siniša Mihajlović' nagradu za najbolji slobodan udarac godine", napisao je Jokin, što je rezultiralo u velikom broju odobravajućih poruka ljubitelja fudbala sa svih meridijana.

Mihajlović je bio nadaleko poznat po svojim strašnim slobodnim uarcima. Iako je veći deo igračkih dana proveo kao defanzivac, karijeru je završio sa čak 109 postignutih golova, uglavnom iz slobodnih udaraca.

U Seriji A je i dalje rekorder sa 28 golova iz slobodnih udaraca, a na jednoj utakmici u dresu Lacija je i postigao "het-trik" isključivo golovima iz "slobodnjaka". Možda baš u godinama koje slede budemo dobili i nekog dobitnika nagrade "Siniša Mihajlović".

image