Sport

Francuski napadači Trezege i Žinjak žele da Mesi i Argentina osvoje Mundijal

Bivši francuski reprezentativci David Trezege i Andre-Pjer Žinjak najavili su da će navijati za Argentinu u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, prenose mediji u Parizu.
Francuski napadači Trezege i Žinjak žele da Mesi i Argentina osvoje MundijalGetty © Clive Brunskill

Francuska se u nedelju sastaje sa Argentinom u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, gde ima šansu da postane tek treća reprezentacija koja je u istoriji Mundijala odbranila titulu svetskog šampiona.

Trezege i Žinjak su iznervirali francuske navijače, pošto su su odlučili da bodre Argentinu.

"Mesi zaslužuje titulu svetskog šampiona, a ovo mu je poslednja prilika da tako nešto ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa saigračima", rekao je Trezege.

Francuska brani titulu osvojenu pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji.

"Francuska ima dobre šanse da odbani titulu, a Kilijan Mbape sanja da pobedi Mesija. Ovde je razlika u godinama. Leo je na kraju karijere, a Mbape tek počinje. Siguran sam da će da obori mnoge rekorde", dodao je Trezege, koji je bio šampion sveta sa Francuskom 1998. godine.

Žinjak, koji sada igra za meksički Tigres, ne krije da bi voleo da Argentina trijumfuje u Kataru.

"Francuz sam, ali bih voleo da Mesi osvoji titulu, zbog svega što je uradio u karijeri. Ponaša se kao pravi lider na terenu. Zaslužio je da osvoji svetsku titulu", zaključio je Žinjak.

Utakmica između Francuske i Argentine zakazana je za nedelju od 16.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

image