Sport

Sada i zvanično - Kampaco je novo pojačanje Crvene zvezde

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco, novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana. Argentinski košarkaš potpisao je sa crveno--belima ugovor do kraja naredne sezone

Ono što je danima najvaljivano, sada je i zvanično potvrđeno, a to je da je Crvena zvezda pojačala redove Fakundom Kampacom.

Argentinski košarkaš je pre dva dana sleteo u Beograd, u nedelju je odradio lekarske preglede, a srpski tim ga je potom predstavio kao novo pojačanje.

Crveno-beli naveli su da je nekadašnji košarkaš Reala, Denvera i Dalasa, sa Zvezdom ugovorio saradnju do kraja naredne sezone.

"Dolaskom Kampaca, Crvena zvezda dobila je ogromno pojačanje plejmejkera sa izuzetnom brzinom, pregledom igre, mnogo rešenja u napadu i poena u rukama, a iskusni Argentinac odmah se priključuje treninzima našeg tima."

Kampaco (31) je karijeru počeo u Penjarolu, da bi potom vrhunac karijere doživeo u dresu Real Madrida.

Šest sezona proveo je u "kraljevskom klubu", sa kojim je dva puta osvojio Evroligu, tri puta Endesa ligu, četiri puta Superkup Španije, a dva puta Kup Kralja.

Pre dve godine, otisnuo se u NBA ligu, prvo je nastupao za Denver nagetse, gde je bio saigrač sa Nikolom Jokićem, a potom imao kratku epizodu u Dalasu, gde nije uspeo da izbori minutažu i ulogu, što je označilo povratak u Evropu.

Prema informacijama medija širom Evrope, pored Crvene zvezde, za Kampacove usluge bili su zainteresovani Real Madrid i Olimpijakos, ali se Argentinac ipak opredelio za srpski klub.

Kampaco će biti tek drugi košarkaš iz Argentine u istoriji Crvene zvezde, a ujedno saigrač sa prvim, svojim dobrim prijateljem, Lukom Vildozom.

image