Partizan vodio 26 razlike pa strepeo do kraja - FMP ga preznojio, ali ostao bez preokreta

Ekipa Željka Obradovića je imala veliki pad koncentracije, ali ih 39 primljenih poena u poslednjoj četvrtini nije koštalo pobede

Košarkaši Partizana su u Evroligi napokon prekinuli niz poraza trijumfom protiv Efesa, a sada su i u ABA ligi stigli do važne pobede i početka dobre serije rezultata.

Partizan je teškom mukom savladao FMP na domaćem parketu 90:86 i tako stigao do osme pobede u sezoni i to nakon što su u jednom trenutku imali 27 poena prednosti.

Crno-beli su od početka meča pokazivali da ne žele ništa da prepuštaju slučaju i čvrstom i organizovanom igrom su postepeno gradili svoju prednost. No, ključna razlika između dva tima viđena je u trećoj deonici.

Ona je Partizanu pripala ubedljivim rezultatom 28:12, pa je ekipa Željka Obradovića pred poslednjih 10 minuta imala 26 poena prednosti (73:47). Nije ni čudo da je tada i te kako izgledalo da će crno-beli stići do trijumfa, ali teško da je neko mogao da pretpostavi šta će se dogoditi u poslednjoj deonici.

Igrači Partizana su se previše opustili, dok je serija pogodaka igrača FMP-a rezultirala u neizvesnoj završnici. FMP je postigao čak 39 poena, skoro podjednako koliko i u prve tri četvrtine zajedno. Tek 17 poena Partizana i u tih 10 minuta i četiri trojke gostiju unervozile su igrače Obradovićevog tima, ali su ipak izdržali i uspeli da stignu do važnog trijumfa.

Najbolji u redovima Partizana sa po 14 poena bili su Uroš Trifunović, Matijas Lesor i Alen Smailagić. Dante Egzum je dodao 13, a dvocifren je još bio Zak Ledej sa 10 poena. Što se tiče igrača poraženog tima iz Železnika, Aleksa Stepanović je ubacio 17 poena, Bo Bič je brojao do 16, Paulijus Valinskas je postigao 11, a Ebuka Izundu 10 poena.

Inače, Partizan sad imaj skor 9-2 posle 11 odigranih mečeva. FMP je sada na učinku 8-3, dok jedino još Zvezda ima devet pobeda, ali uz samo jedan poraz.