Obradović: I onda me vi pitate što mladi igrači ne dobijaju šansu

Trener Partizana je bio zadovoljan pobedom svog tima protiv FMP-a, ali ne i završnicom meča u kojoj su crno-beli ispustili veliku prednost

Košarkaši Partizana savladali su FMP 90:86 u utakmici 11. kola ABA lige, kojom su stigli do devetog trijumfa u sezoni. Ipak, ova pobeda došla je nakon prevelikog opuštanja u poslednjoj četvrtini, pošto su crno-beli u jednom trenutku imali i 26 poena prednosti.

To je bio glavni utisak i trenera Željka Obradovića, koji je istakao da je njegov tim odigrao loše samo u završnici meča.

"Najavili smo da igramo protiv tima u dobroj formi. Mislim da smo uspeli da odigramo veoma dobro 35 minuta. Zadnjih pet minuta nije vredno pomena. Hvala svim ljudima koji su večeras bili u dvorani", rekao je Obradović.

On je istakao da je motivacija njegovog tima posle pobede nad Efesom bila na odličnom nivou.

"Pet minuta do kraja vodili smo 21 poen razlike. Do tog trenutka igrali smo izvanrednu utakmicu. Bilo je detalja, ali generalno je bila odlična utakmica. Čestitam igračima na tome. Svako ko malo prati košarku, jasno mu je šta se desilo zadnjih pet minuta. Ja ne verujem da je potcenjivanje i opuštanje. To je realan prikaz onoga što pojedini igrači mogu da rade. I onda će mene neko da pita što mladi ne dobijaju šansu. I tad ću vam pokazati zadnjih pet minuta protiv FMP-a."

Obradović kaže da sve to utiče na izbor tima.

"Sve ovo će da se sabira i oduzima kad bude trebalo da odlučujem. Ceo život pokušavam da razumem mlade i da im dajem priliku. Sad možete da uđete na sajt ABA lige. Uzmite prosek igrača Partizana, pa će vam sve biti jasno za 11 kola. Mislim da nema nijedan igrač koji nema prosek više od 20 minuta. Probaćemo tako i da nastavimo."

Trener crno-belih je pričao o dvojici igrača i njihovom zdravstvenom stanju - Aleksi Avramoviću i Janisu Papapetruu.

"Nijedan od njih nije trenirao zadnja dva dana. Imaćemo odgovor sutra, ako budu u boljem stanju videćemo pa onda donositi odluke da li će igrati protiv Fenerbahčea", objasnio je Obradović.