Sport

Real Madrid želi hrvatsku senzaciju - Čelsi i 100.000.000 evra su još u trci

Biće mnogo zainteresovanih klubova za Joška Gvardiola
Real Madrid želi hrvatsku senzaciju - Čelsi i 100.000.000 evra su još u trciGetty © Alex Grimm / Staff

Hrvatska je na Svetskom prvenstvu u Kataru ponovo oduševila svet, osvojivši treće mesto, nakon vicešampionske pozicije četiri godine ranije.

Tokom tog turnira jedan od igrača koji je najviše pokazao i najviše navijača iznenadio sjajnim nastupima bio je štoper Joško Gvardiol. Toliko, da je sada i Real Madrid spreman da krene u poteru za njim.

Ovaj 20-godišnji defanzivac Lajpciga je tokom čitavog turnira igrao na vrlo visokom nivou, a za mnoge je bio i jedan od najboljih defanzivaca na čitavom turniru. Prethodnih meseci se uveliko pominje mogućnost da pređe u londonski Čelsi, ali sada stižu nove informacije.

Kako tvrdi Fabricio Romano, i Real Madrid se sada uključio u trku za njegov potpis. On kaže da su Madriđani već nekoliko puta slali skaute da gledaju Gvardiola i navodi da će Real pokušati da ga dovede u narednom letnjem prelaznom roku.

Problem u tome bi mogao da im predstavlja Čelsi, koji namerava da pokuša da ga dovede već u januaru 2023. godine. Pominje se po svetskim medijima da bi vrednost transfera mogla da ide i do 100.000.000 evra, ali Real Madrid u toj priči nikako ne sme da bude otpisan.

image