Sport

Bogdanu stao šut, Pokuševski gledao kako Lilard ispisuje istoriju

Dvojica srpskih košarkaša bila su na parketima NBA lige u noći između ponedeljka i utorka, ali ju je obeležio Demijan Lilard
Bogdanu stao šut, Pokuševski gledao kako Lilard ispisuje istoriju© Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Bogdan Bogdanović igrao je u novoj pobedi Atlante, ovoga puta nakon dramatičnog finiša sa Orlandom (126:125), ali nije uspeo da pruži partiju na nivou prethodnih.

Odigrao je nešto više od 34 minuta i za to vreme postigao deset poena uz četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Za razliku od prethodnih susreta, kada je "sipao" trojke, sada je iz igre šutirao 4/12, pogodivši tek dva šuta za tri poena od osam pokušaja.

Najbolji pojedinac meča bio je Trej Jang koji je postigao 37 poena uz tri skoka i čak 13 asistencija, ali je heroj ispao Dežonte Marej, koji je pogodio dva odlučujuća slobodna bacanja na 1,3 sekunde pre kraja i tako doneo pobedu Hoksima.

Oni su prekinuli niz od šest uzastopnih trijumfa Orlanda, kod kojeg je Markel Fulc bio najefikasniji sa 24 poena, 19 je dodao Franc Vagner, a njegov brat Moric Vagner 16.

Atlanta je osma na tabeli Istočne konferencije sa 16 pobeda i 15 poraza, dok je "magija" na 13. poziciji sa skorom 11-21.

Košarkaši Oklahoma savladali su Portland sa 123:121, a pobedu je domaćem timu šutem za dva poena uz zvuk sirene doneo Šej Gildžes-Aleksander.

Gildžes-Aleksander je za Oklahomu postigao 35 poena, dok su po 13 poena dodali Džejlen Vilijams i Lugenc Dort.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je za pobednički tim upisao osam poena, uz šest skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Pokuševski je za 23 minuta imao 3/9 u šutu iz igre, nije pogodio nijedan od četiri pokušaja za tri i iskoristio je dva od četiri slobodna bacanja.

Svi oni su svedočili pisanju istorije Demijana Lilarda, koji je tokom utakmice postao najbolji strelac u istoriji Trejlblejzersa.

"Dejm" je sa slobodnog bacanja došao do 18.041. poena za Portland i na večnoj listi franšize nadmašio se legenadrnog Klajda Drekslera.

Duel je završio sa 28 poena, dva manje je dodao Džerami Grant, uz osam skokova, a Anferni Simons je upisao 19 poena.

Oklahoma je tek 13. tim Zapada sa 13 pobeda i 18 poraza, dok je Portland sedmi sa učinkom 17-14.

Standings provided by Sofascore

image