Kerkez: Čukarički na proleće mora da bude bolji

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez okupio je ekipu i započeo pripreme u nameri da što bolje spremi igrače za ono što ih čeka u drugom delu sezone

Na okupljanju  se pojavilo 23 fudbalera, uz novajliju Marka Gajića, dok su pojedini fudbaleri dobili par dana više slobodnih.

"Nije došao Mohamed Badamosi koji je imao obaveze u reprezentaciji. Tu nisu i neki igrači koji su sa omladincima odigrali još nekoliko utakmica po završetku polusezone. Ibrahim Endijae ima problema sa virusom, nadam se da nije ništa ozbiljno. Mislim da će brzo da nam se pridruži", rekao je Kerkez na početku razgovora sa novinarima.

Očekivanja za preostali deo sezone su veća.

"Verujem da će Čukarički biti bolji i dominantniji na terenu. Ulog je veliki, jer se borimo za Evropu. Cilj je treće mesto. TSC je zaslužio što je tu. Velika je konkurencija za tu poziciju, jer su tu Novi Pazar, Vojovdina i Voždovac. Ne tražim alibi, ali postoje objektivni razlozi zašto nismo treći. Nismo imali toliko problema sa povredama, ali je nekoliko igrača došlo posle priprema, a i ja sam novi u klubu. Očekujem da budemo bolji".

Brđanima je glavni cilj ove sezone da se dokopaju mesta koje vodi u Evropu, bilo preko Superlige ili Kupa Srbije. U kupu će Čuki naredni rival biti Metalac.

"To je specifično takmičenje. Drago mi je jer sam osvojio ovo takmičenje na Kipru. Ovo je još jedna šansa za nas da ostvarimo cilj. Da li nas čeka spektakl na proleće? Verujem da ćeka. I ljudi su se uželeli fudbala, dugačka je pauza, zbog toga nas očekuje još zanimljivija polusezona".

Kerkez je zadovoljan kako se adaptirao na srpski fudbal, s obzirom na to da je prošlog leta došao sa Kipra.

"Treće mesto je bilo cilj na početku sezone i da smo na odmor otišli sa te pozicije bili bismo zadovoljni. Ipak, tu smo gde smo iz objektivnih razloga, a TSC je potpuno opravdano na trećoj poziciji trenutno, ali imamo dovoljno vremena da slika i rezultat budu bolji na proleće. Takođe, tu je i Kup Srbije, specifično takmičenje i još jedna šansa za nas da napravimo nešto", poručio je Kerkez.