Jokić ponovo razbija: Nova "tripl-dabl" dominacija, Denver je najbolji tim Zapada

Srpski centar možda nije ubacio tako mnogo poena ekipi Memfisa, ali je u svim parametrima bio fenomenalan, toliko da je asistirao saigračima čak i dodavanjima između nogu

Nikola Jokić iznova nastavlja da dominira NBA ligom. Dvostruki MVP najjače lige sveta je posle istorijske partije sa 40 poena i 27 skokova uspeo da povede Denver do novog trijumfa novim "tripl-dabl" učinkom.

Ipak, ovog puta nije ni morao da postiže mnogo poena, a ostvario je neobičnu statistiku u pobedi Nagetsa 105:91 protiv Memfisa.

Jokić je bio impresivan na terenu sa 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija, ali je usput uspeo i da prepusti glavnu ulogu svojim saigračima. Tako je Eron Gordon bio najefikasniji sa 24 poena, Brus i Kristijan Braun imali su 16, odnosno 13 poena.

No, uprkos samo šest ubačenih koševa, Jokić je pokazao dominantnost pod koševima i nesebičnost da asistira drugima onako kako on to ume. Da je Somborac bio raspoložen za igru pokazuje i neverovatno dodavanje kada je poslao loptu saigraču između svojih nogu, što je oduševilo i američke komentatore. Tako je Denver savladao do sada prvoplasirani tim Zapadne konferencije i time sustigao i prestigao Memfis.

Nagetsi su tokom čitavog meča imali osetnu prednost, najveća je bila 21 poen razlike, pa Grizlisima ništa nije vredelo 35 ubačenih poena Džaa Moranta. Denver sada na vrhu Zapada ima skor 19-11, baš kao i Memfis.

NBA rezultati, utorak na sredu: