Sport

"Od 2023. želim da Novak Đoković osvoji sva četiri grend slema"

Italijanski stručnjak će svim srcem navijati da srpski teniser uradi nešto nezamislivo i to u poznim godinama svoje karijere
"Od 2023. želim da Novak Đoković osvoji sva četiri grend slema"Getty © Julian Finney / Staff

Novak Đoković je u utorak izgubio egzibicioni meč od Aleksandera Zvereva u Dubaiju, na samom početku priprema za novu sezonu. Bliži se 2023. godina, u kojoj će srpski teniser ponovo imati najveće ambicije, a imaće i svojih navijača.

Jedan od njih je italijanski teniski stručnjak Rikardo Pijati, koji od 2023. godine želi da vidi Novaka Đokovića kako osvaja sva četiri grend slem turnira!

Pjati, nekada Đokovićev trener na samom početku karijere, istakao je da bi voleo da Srbin kompletira kalendarski grend slem, nezamisliv podvig koji mu je izmakao u finalu Ju-Es opena 2021. godine.

"Ako mogu da poželim želju, voleo bih da vidim Novaka Đokovića kako se takmiči i pobeđuje na sva četiri grend slema u 2023. godini. Nole vam se možda ne sviđa, ali od velike trojke, od koje su ostala dvojica, on ovo zaslužuje najviše", napisao je Pjati u autorskom tekstu za "Tenis Italijano".

Italijan je komentarisao i nedavni trijumf Đokovića na Završnom mastersu u Torinu.

"Pokazao je svoju klasu na ATP finalu u Torinu. Koristim priliku da kažem da sam zadovoljan kako se stvari odvijaju u Torinu. Kao Italijan, ponosan sam što imam Anđela Binagija i Andreu Gaudencija. Naši sunarodnici koji zauzimaju funkcije od velikog značaja", istakao je on između ostalog.

Pjati i Đoković su sarađivali tokom 2005. godine, pre nego što je Novak naredne godine započeo istorijsku saradnju sa Marijanom Vajdom. Pjati je poslednji angažman okončao u februaru ove godine, kada se rastao sa Italijanom Janikom Sinerom.

image