Sport

Fešta u Argentini - navijači preimenovali ulicu u "Lionel Mesi"

Argentinci baš znaju kako da proslave uspeh, a to su pokazali nakon osvajanja mundijalske titule
Fešta u Argentini - navijači preimenovali ulicu u "Lionel Mesi"Getty © Marcelo Endelli / Stringer

Veliko, nezapamćeno slavlje u Argentini traje već danima, nakon što je njihova fudbalska reprezentacija osvojila Svetsko prvenstvo u Kataru. Trijumf nad Francuskom u nedelju se i dalje proslavlja, a u utorak su viđene neverovatne scene u Buenos Ajresu.

Oko 4.000.000 ljudi našlo se na ulicama glavnog grada Argentine, koji su želeli da pozdrave svoje heroje, ali je tokom te parade izbio takav haos da su igrači morali da nastave svoj obilazak iz - helikoptera. No, nije ni to sve što su Argentinci uspeli da učine tokom dana.

Na internetu se pojavio video snimak sa ulica Buenos Ajresa, na kom su navijači u naselju Martinez rešili da promene naziv jedne lokalne ulice. Dok su navijači slavili uspeh na koji su čekali punih 36 godina, nekoliko njih je rešilo da avenija Santa Fe ubuduće bude avenija Lionela Mesija.

Oni su pažljivo prelepili naziv ulice i "krstili" je po najvećem heroju ove generacije argentinskih fudbalera. Kada je jedan navijač i dovršio taj posao prelepljivanja naziva ulice, usledili su još jači uzvici navijača i skandiranje "Mesi, Mesi", uz koje sada već tradicionalno ide i gestikulacija klanjanja. Argentinci imaju svog heroja...

image