Sport

Pojavio se govor Mbapea sa finala - selektor ćuti, a on viče: Ne možemo gore od ovoga

Francuski napadač je motivisao ekipu tokom poluvremena finala protiv Argentine
Pojavio se govor Mbapea sa finala - selektor ćuti, a on viče: Ne možemo gore od ovogaGetty © Catherine Ivill / Staff

Fudbaleri Argentine postali su u nedelju novi prvaci sveta, pošto su u finalu Svetskog prvenstva savladali Francusku nakon boljeg izvođenja penala. Time su sprečili Francuze da stignu do druge uzastopne titule, nakon njihovog trijumfa u Rusiji pre četiri godine.

Nekoliko dana nakon epskog finala i jedne od najboljih utakmica u istoriji fudbala, u javnosti se pojavio video snimak iz svlačionice Francuske tokom poluvremena.

Argentina je posle prvih 45 minuta imala prednost 2:0, što je posebno naljutilo Kilijana Mbapea, prvu zvezdu tima. Dok je selektor Didije Dešan nervozno šetao po svlačionici, Mbape je bio taj koji je govorom pokušao da inspiriše svoje saigrače.

"Ne možemo da igramo gore od ovoga. Idemo nazad na teren, ili ćemo ih pustiti da igraju ili idemo jako, da damo više intenziteta u duelima i uradimo nešto drugačije. Momci, ovo je finale Svetskog prvenstva. Dali su nam dva gola, ali možemo da se vratimo. Momci, ovo je svake četiri godine", vikao je Mbape, tražeći reakciju tima.

Isprva se činilo da ovo i nije mnogo uticalo na njegove igrače, ali dva pogotka Mbapea u poslednjih desetak minuta odveli su meč u produžetke. Posle govora, on je bio taj koji je najviše pogurao Francuze. Ipak, nije bilo dovoljno...

image