Sport

Junajted doveo "lajkfouča" zbog Mundijala - Ten Hag sprema igračima nove promene

U Mančesteru se stvari menjaju nakon odlaska Kristijana Ronalda
Junajted doveo "lajkfouča" zbog Mundijala - Ten Hag sprema igračima nove promeneGetty © Justin Setterfield / Staff

Finale Svetskog prvenstva odigrano je u nedelju, a već u utorak i sredu utakmicama engleskog Liga kupa, vraćaju se na red i mečevi u klupskom fudbalu posle pauze od skoro mesec i po dana.

Mančester junajted će tako već u sredu uveče igrati svoju prvu utakmicu nakon pauze, samo tri dana pošto su imali dva predstavnika u finalu Mundijala. Zbog neobičnosti tekuće sezone, menadžer Erik ten Hag rešio je da u klub dovede "lajfkouča".

Kako javlja britanski "Telegraf", Ten Hag je prepoznao da sezona koja je prekinuta zimskim Svetskim prvenstvom nije uobičajena i da će pritisak na igračima biti još veći nego inače.

Holanđanin smatra da ovaj nezgodan termin Mundijala može da dodatno poremeti njegove igrače koji bi mogli da imaju problema sa mentalnom iscrpljenošću, ne samo fizičkom. Zbog toga, on je u svoj stručni štab doveo Rajnera Koersa, koji je bio fotografisan od strane medija na nekoliko treninga prvog tima.

Koers radi kao trener za performanse u holandskoj komaniji "Talent Akademi Grup", a bio je deo i mini-priprema Junajteda u Španiji početkom ovog meseca. Njegov cilj je da pomogne igračima da se emocionalno oporave od Mundijala, kako bi se brzo potpuno reintegrisali u tim usred prenatrpanog rasporeda utakmica.

Uz to, "Telegraf" piše da je Ten Hag i u razgovorima sa ekspertima iz biciklističkih timova koji se takmiče na Tur de Fransu, kako bi dobio savete za poboljšanje kvaliteta spavanja i ishrane, ne bi li pokrio sve moguće aspekte eventualnog napretka tima tokom sezone.

Inače, u finalu Svetskog prvenstva od Junajtedovih igrača je za Francusku nastupio Rafael Varan, dok je Argentinac Lisandro Martinez presedeo meč na klupi.

image