Mesi sprema šokantnu odluku za Mundijal 2026: "Iza kamera mi je to rekao..."

Nekadašnji fudbaler, a danas novinar Horhe Valdano, otkrio je detalje razgovora sa Lionelom Mesijem uoči Mundijala u Kataru

Lionel Mesi je pre početka Svetskog prvenstva najavio da će mu turnir u Kataru biti poslednji Mundijal u karijeri. Ujedno, to je bio i njegov poslednji pokušaj da podigne zlatni trofej, u čemu je sa Argentinom na kraju i uspeo.

I dok je u Buenos Ajresu takva fešta da su navijači "preimenovali" ulicu u njegovu čast, sada legendarni Horhe Valdano otkriva da nije isključeno da Mesi nastupi i 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku!

Kako ističe legendarni argentinski fudbaler, Mesi mu je uoči Mundijala izrekao reči koje su posle trijumfa Argentine u Kataru posebno dobile na značaju.

"Iza kamera mi je rekao da će da igra na svom petom Svetskom prvenstvu i da nijedan igrač nije igrao na šest. Rekao sam da to jednostavno nije moguće, a on je odgovorio: 'Ako postanem svetski prvak, nosiću nacionalni dres do sledećeg prvenstva'", otkrio je Valdano.

No, naredno Svetsko prvenstvo igra se 2026. godine i na njemu će učestvovati čak 48 reprezentacija. Tog leta, Mesi će proslaviti 39. rođendan i teško je zamisliti ga kako nastupa i na tom turniru.

"Videćemo hoće li Mesi to moći. Fudbal je pokazao da je praktično nemoguće da se igra na šest Svetskih prvenstava", ističe Valdano. Bilo je igrača koji su i stariji nastupali na Mundijalima, poput Rožea Mile koji je Kamerun predvodio sa 42 godine. Nedavno je Atiba Hačinson nastupao za Kanadu sa 40 godina.

Ipak, pitanje je koliko bi to bilo realno, jer bi Mesi u svakom slučaju želeo da ponovo njegova reprezentacija napadne svetsku krunu. Ukoliko bi nastupio na šestom Mundijalu, to bi mogao da bude još jedan argument da je veći od bilo kog drugog igrača, pa čak i legendarnog Dijega Maradone.

"Sličnost između Maradone i Mesija je u tome što su obojica genijalci svog vremena. Leo ima 35 godina i u Kataru je morao da pokaže svoju genijalnost i mudrost. Svaki njegov potez bio je presudan i pokazao je da može da se popne na najviši nivo. Mesi i Maradona su jednostavno dva genijalca", istakao je Valdano.