Sport

Sad je kraj - Ronaldo ide u Saudijsku Arabiju, zaradiće bar 500.000.000 evra

U Španiji tvrde da je sve dogovoreno, a Portugalac bi mogao da zaradi još daleko više novca ukoliko Saudijska Arabija dobije organizaciju Mundijala 2030. godine
Sad je kraj - Ronaldo ide u Saudijsku Arabiju, zaradiće bar 500.000.000 evraGetty © Francois Nel / Staff

Pominjalo se kao mogućnost već nedeljama, a sada je izgleda gotovo. Kako španska "Marka" objavljuje pod oznakom "ekskluzivno", Kristijano Ronaldo će potpisati najveći ugovor u istoriji sporta sa saudijskim klubom Al Nasr.

Španski list je pre nekog vremena prvi objavio da će Kristijano Ronaldo otići u Al Nasr, a sada samouvereno objavljuju i detalje neverovatnog ugovora koji će Portugalca vezati za Saudijsku Arabiju, na ovaj ili onaj način, do 2030. godine.

Kako se ističe, Ronaldo će sa Al Nasrom potpisati igrački ugovor do 2025. godine, po kom će zarađivati 200.000.000 evra po sezoni. Dakle, za dve i po godine bi trebalo da inkasira praktično pola milijarde evra.

Ali ni tu nije kraj, pošto je ugovorom predviđeno da bi Ronaldo trebalo da bude i ambasador Saudijske Arabije i njihove kandidature za održavanje Svetskog prvenstva 2030. godine zajendo sa Egiptom i Grčkom.

Ronaldo je prethodne dve nedelje odugovlačio sa odlukom, čekajući da vidi hoće li imati ponuda iz Evrope, ali kako je shvatio da od toga nema ništa, odlučio se na odlazak u Saudijsku Arabiju, nekoliko meseci uoči svog 38. rođendana.

"Marka" navodi da će Ronaldo za deo ugovora koji se tiče njegove uloge ambasadora zaraditi još više novca nego od onih 200 miliona evra po sezoni koje će mu sledovati kao igraču. Ako je verovati Špancima, sada se još samo očekuje da Ronaldo i saudijski klub ozvaniče saradnju u narednim danima...

image